Obavljena obdukcija: Jasmina Dominić je ubijena s najmanje dva udarca u glavu

Nakon što je obavljena obdukcija, Opštinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu dostavljen je nalaz.

Na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec u utorak je tijelo Jasmine Dominić gdje je obavljena obdukcija.

Naime, obdukcija se odgađala jer se čekalo da se tijelo odmrzne nakon što je, kako se pretpostavlja, 18 ili 19 godina bilo u zamrzivaču porodične kuće u Palovcu.

Obdukcija je utvrdila da je uzrok smrti nesrećne žene puknuće lobanje. Smiljana je Jasmini zadala najmanje dva udarca u glavu nepoznatim predmetom. Takođe, u porodičnu kuću u kojoj je pronađen leš danas stigla majka Katarina. Za pretpostaviti je da će uskoro i ona završiti na ispitivanju u policiji, prenosi RTL.

Tijelo je bilo u zgrčenom položaju fetusa, a u bolnicu je dovezeno u zamrzivaču u kojem je i pronađeno.

Obdukcija tijela, za koje se pretpostavlja da je tijelo nestale Jasmine Dominić, završila je danas nakon podneva.

Obducentima je dosta problema zadalo i to što je tijelo bilo potpuno zakočeno. Jedan od prvih zadataka obducenata bio je odstraniti sasušenu krv koja se nalazila na glavi, pronaći eventualnu ranu, utvrditi način njenog nastanka te je li bila smrtonosna.

Nakon što je stigao nalaz obdukcije, osumnjičena Smiljana Srnec, Jasminina sestra, trebala bi biti ispitana na Županijskom državnom odvjetništu i privedena sucu istrage na Županijski sud u Varaždinu.

Ipak, iz drugih izvora saznajemo da se optužena za sada odlučila braniti ćutnjom i ne davati službene iskaze, a trenutno se nalazi u pritvoru čakovečke policijske postaje, piše Međimurje.hr.

Podsjetimo, tijelo Jasmine Dominić koje je stajalo u zamrzivaču 19 godina, otkriveno je u subotu. Njen nestanak je službeno prijavljen 16. avgusta 2005. godine iako je niko nije vidio još pet godina ranije. Uhapšena je 45-godišnjakinja Smiljana Srnec, sestra nestale Jasmine koja s porodicom živi u kući u kojoj je pronađeno tijelo.

 Ostavite komentar: