Novi detalji ubistva Vanje u Makedoniji: Otmičare snimalo čak 40 kamera, postavlja se jedno pitanje VIDEO

09.12.2023. | 20:34

Istražni organi su otkrili početnu i krajnju tačku gdje je Vanja kidnapovana, odvedena i ubijena. Tim rutama se provozala ekipa “Skopje1”, kako bi vidjela koliko je tačno kamera uspjelo da snimi kretanje vozila “reno kango”, ali i “citroena” u koji je, prema istrazi, bila smještena Vanja.

Preko Debar Mala, Ilindenskom, pa Kačaničkim putem (Jadranska magistrala), pa ulicom „1“ u Vizbegovu, Orizari, do Gluva – preko 40 kamera dio su bezbjednosnog sistema grada, a ostale su iz privatnih objekata.

Skopje1’ postavlja pitanje da li su ti snimci pregledani u ponedjeljak kada su nestali i kada je djevojčica oteta ili tek danima kasnije.

Kamere su gotovo na svakom koraku u prvim kilometrima. Nalaze se i u sporednim ulicama kroz koje su prolazili otmičari i ubice, zajedno sa Vanjom.

Podsjetimo, Vanja je, prema informacijama policije, oteta u ulazu u zgradu, gdje je vezana, a onda ubačena u gepek. Pojavile su se jezive spekulacije da je ona ugušena u gepeku, ali policija te navode nije

Kako je ranije saopšteno, otac ubijene tinejdžerke Vanje – Aleksandar, je njene navike i kretanje ispričao otmičarima kako bi iznudio novac od majke, od čega bi svi imali koristi.

Makedonska policija je objavila i detalje Vanjine otimice, koji su zgrozili regionalnu javnost.

„Ona je zgrabljena iz unutrašnjosti zgrade, vezanih ruku i nogu u vreću za spavanje i ubačena u vozilo „citroen“, ispred njih je bilo vozilo Kango, izvedena je van Skoplja, nakon čega je ubijena, a auto je zapaljen“, objasnio je ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski.

Utvrđeno je da su je dvije osobe koje su se nalazile u „citroenu“ uvele u ulaz vezanih ruku i nogu, stavile je u vreću za spavanje.

Otmičari su znali njeno kretanje i navike zbog informacije koje su dobili od oca Aleksandra. On je učestvovao u planiranju otmice svoje ćerke, kako bi iznudio novac od njene majke Zorice.

Policija sumnja da je upravo Palevski ubio Vanju hicem iz pištolja, u selu nadomak Skoplja. On se nalazi u ekstradicionom pritvoru i očekuje se izručenje Sjevernoj Makedoniji.

Ostali osumnjičeni su u pritvoru i priznali su izvršenje krivičnih djela. Vanjin otac, sa druge strane, nije priznao umješanost u otmicu svoje ćerke.