Novi detalji jezivog zločina: Pucao u bivšu suprugu, pa u sebe pištoljem vojnog lica

Događaj koji je prošlog četvrtka potresao čitavo Prokuplje kada je Z.B. na sred ulice, pucao na svoju bivšu nevjenčanu suprugu I.R. pa u sebe pištoljem malog kalibra, je zatvoren, jer je pištolj, koji ima serijski broj pripadao osobi koja je preminula 2005. godine.

Sve se to dogodilo u 6.40 kada je I.R. krenula na posao, na dvadesetak metara od zgrade Policijske uprave u Prokuplju.

U ovom događaju, Z.B. je zbog prostrijelne rane preminuo u niškom Kliničkom centru, a I.R. je zadobila teške tjelesne povrede. Ono što je sve najviše mučilo je otkud Z.B. pištolj, iako se znalo da on nikada nije volio oružje.

“Zbog serijskog broja koji je imao pištolj, odmah se došlo do vlasnika, ali na žalost, on je preminuo još 2005. godine. Riječ je o bivšem vojnom licu”, rečeno je u Višem tužilaštvu u Prokuplju.

Ono što je najveća nepoznanica je zašto pištolj policija ranije nije oduzela, ili pronašla, a nema ga ni u ostavinskoj raspravi pokojnikovih nasljednika.

Nezanično gradom kruže razne priče i postoje indicije da se zna ko je Z.B. dao pištolj, ali se to sve sada zatvorilo.

“Onda je odgovornost na policiji, ili porodici koja nije prijavila da je pištolj nestao, ali u malim sredinama, začas se ispegla sve, posebno u ovoj Policijskoj upravi”, komentariše situaciju osoba koja je bliska istražnim krugovima.

Ostavite komentar: