Novi detalji čedomorstva: Sumnja se da je majka živu bebu stavila u zamrzivač

25.01.2023. | 08:32

Žena L. M. (45) osumnjičena je za ubistvo svoje bebe, koju je, kako se sumnja, odmah po porođaju prije sedam godina zamotala u peškir i kese i živu stavila u zamrzivač u kući u kojoj je živjela u Zemunu.

L.M., za kojom je policija tragala od četvrtka kada je njen bivši suprug Z. M. dok je čistio zamrzivač u svom domaćinstvu pronašao zaleđeno tijelo djeteta, uhapšena je u ponedjeljak i osumnjičena da je svoje novorođenče ubila u ljeto 2016. godine.

Traže pritvor

“Sumnja se da je L. M. ubila svoje novorođenče nepoznatog pola na taj način što je nakon što se porodila na podu kupatila u kući, novorođenče zajedno sa posteljicom umotala u peškir, a potom stavila u više pvc kesa i zatim u zamrzivač u kući bivšeg supruga u Zemunu”, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koje vodi istragu.

Kako su još naveli iz tužilaštva, osumnjičena je na saslušanju iznijela svoju odbranu.

“Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo da se okrivljenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti. Po prijemu obdukcionog zapisnika i utvrđivanja uzroka i vremena smrti, biće odlučeno o daljem postupanju”, dodaje se u saopštenju.

Mislio da je vekna hljeba

Z. M. je ranije ispričao da mu se učinilo da je u zamrzivaču vekna hljeba.

“Htio sam da očistim taj frižider jer su mi dolazili majstori. Na dnu sam vidio kese i pomislio sam da je hljeb unutra. Odmotao sam šest kesa i onda sam vidio peškir i njega sam odmotao. Prvo sam ugledao glavu i ruke i šokirao se. Zavio sam to odmah i pozvao policiju”, ispričao je Z. M. za Kurir.

Podsjetimo, jezivo otkriće u zamrzivaču u kući u Zemunu uznemirilo je Z. M., koji tu živi sa svoje četvoro djece sam, otkako ih je L. M. napustila u maju prošle godine. On nam je tada ispričao “da ne želi da upire prst ni u koga, ali da niko sa ulice nije mogao tu da uđe i ostavi bebu u zamrzivaču”.

Nakon što su juče stigle crne vijesti, Z. M. kaže da se potpuno slomio i da ne zna šta će od sebe.

“Ustao sam i razmišljam da li da se umijem ili ubijem! Ne mogu da dođem sebi nakon što sam vidio da je moja bivša žena prvo bila trudna, a onda i ubila dijete prije sedam godina”, kaže potresni čovjek i dodaje da mu je život uništen.

“Kad vratim film unazad, ona je u ljeto 2016. ostala sama u kući, dok smo djeca i ja otišli u drugi grad gdje imamo kuću. Djeca su bila na raspustu, a ona je ostala sama. Vjerovatno se to sve tada desilo, jer ona nije mogla da se porodi u kupatilu, a da je neko od nas bio tu. Primjetili bismo to”, kaže on i dodaje: “Nisam tada primjetio ni da je trudna, a kamoli da se porodila, a nije se ni čudno ponašala koliko se sjećam kada smo se vratili sa raspusta.”

Neutješni čovjek kaže da još uvijek nije dobio DNK rezultate koji bi pokazali da li je on otac ubijene bebe, piše Kurir.

“Meni je zaista teško i da je beba moja i da nije. Ne mogu da povjerujem da je tako nešto uradila i da živi s tim”, očajan je Z. M.

Kako kaže, ono što ga je dodatno potreslo jeste i činjenica da je L. M. tri godine nakon ovog jezivog događaja, rodila njihovo najmlađe dijete.

Oznake: zamrzivač