Nova provokacija: Istaknute zastave Albanije pored srpskih kuća i crkve u Klokotu

Isticanje zastava Albanije pored srpskih kuća i pravoslavne crkve u Klokotu još jedan je pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u tom dijelu Kosova, ocijenila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

“Zastave Albanije nemaju šta da traže pokraj srpskih kuća u Kosovskom Pomoravlju i crkve Svetog Petra i Pavla i zato se ovo neumesno `dekorisanje` ne može protumačiti drugačije nego kao provokacija i još jedan korak ka stvaranju `Velike Albanije`”, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Albanci, kako se dodaje, imaju pravo da proslavljaju svoje praznike, ali je neumjesno kada to čine u sredinama koje naseljavaju Srbi, kojima se prekidaju slave, vjenčanja i druga slavlja.

Iz Kancelarije su podsjetili da je crkva Svetog Petra i Pavla prošle godine obijena i opljačkana na Zadušnice, čime je Srbima jasno poručeno da im je uskraćeno čak i pravo da, u skladu sa hrišćanskim običajima, oplakuju svoje mrtve.

“Pozivamo Albance na Kosovu i Metohiji da Dan zastave Albanije ne koriste za produbljivanje međuetničkog jaza, te zastrašivanje i provociranje Srba”, poručili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ostavite komentar: