Nova provokacija: Grafit OVK na putokazu za srpsko selo na Kosovu i Metohiji

Na Kosovu i Metohiji na putokazu koji vodi u čisto srpsko selo Pasjane, danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku OVK, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet.

U saopštenju se ocjenjuje da se nova provokacija i prijetnja srpskom narodu na Kosovu i Metohiji dešava u istom danu kada /premijer samoproglašenog Kosova/ Aljbin Kurti odbija poziv Kvinte i EU da omogući u ovoj pokrajini održavanje referenduma o promjeni Ustava Srbije.

“Izvesno je da svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu”, navodi Kancelarija.

U tom smislu, dodaje se, i današnji grafit terorističke OVK kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju ne može se posmatrati kao izolovan incident, već kao nova prijetnja srpskom narodu.

Kancelarija ističe da se srpskom narodu svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i izložen je kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od institucija u Prištini.

“Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na Kosovu i Metohiji od institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani. Umesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču”, navodi Kancelarija.

Ostavite komentar: