Ništa to nije slučajno! Vulin o posljednjim potezima Podgorice, Zagreba i Sarajeva protiv Srbije

Nije slučajno što je rezolucija o Srebrenici donijeta baš u Crnoj Gori, tamo odakle nas više boli nego da je donijeta negdje drugo.

Nije slučajno što je baš u tom trenutku Grlić Radman izašao sa epohalnom idejom da Srbija sad treba da prizna i srebrenički genocid. Možda treba da prizna i jermenski ili da se dogovorimo koji još treba da priznamo.

Ovako ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin za Sputnjik komentariše izjavu hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana da Srbija na putu ka EU „treba da prizna genocid u Srebrenici“, ali i izjavu predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da „Srbija ne može da gradi politiku na genocidu i da se Kosovo i Republika Srpska ne mogu porediti“.

Kako kaže, sve ovo ukazuje na to da pritisak prema Srbiji raste i vidi se da je organizovan.

„Naravno da nije slučajno što Izetbegović sa toliko nipodaštavanja govori o Srbiji i Srbima, a traži unitarnu Bosnu u kojoj treba valjda da žive i ti Srbi. Ništa to nije slučajno, kao što nije bila slučajna i sjednica Savjeta bezbjednosti, na kojoj ste jasno mogli da vidite koja je linija razdvajanja. Linija razdvajanja je upravo to — da li prihvatate samostalnu, slobodnu Srbiju koja odlučuje u svoje ime, ili vam treba raja ili vam treba neka podanička Srbija“, primećuje Vulin.

Prema njegovim riječima, predsjednik Aleksandar Vučić Srbiju vodi hrabro i dobro i umeće da odgovori i na ovakve napade.

„A sledeći put kada me i vi budete pitali zašto Srbi treba ili moraju da žive u istoj državi, pročitajte izjavu Bakira Izetbegovića i vidite kako će im biti ako budu živjeli u državi kojom će on vladati“, rekao je Aleksandar Vulin nakon otvaranja rusko-srpske konferencije „Rusija na Balkanu: pogled u budućnost“, Međunarodnog kluba „Valdaj“.

 

 

Ostavite komentar: