“Nisam nezadovoljan ovim danas”: Vučić istakao da su u Briselu otvorili temu ZSO i pitanje imovine

Danas su otvorene dvije nove teme, jedna je Zajednica srpskih opština druga je tema imovine i finansijskih zahtjeva koje ističemo jedni prema drugima.

Aleksandar Vučić predsjednik Srbije rekao je danas u Briselu da dolaze najvažnija pitanja na sto i da će biti komplikovano i teško.

“Nisam nezadovoljan ovim danas, očekujem da se razgovara o ekonomskom oporavku Zapadnog Blakana. Svaka vrsta pomoći će doprinijeti Srbiji”, rekao je Vućić.

Vučić je naglasio da je dogovoren mehanizam utvrđivanja evidencije raseljenih i nestalih osoba i pristup svim arhivama.

“Usaglasili smo stavove oko nestalih osoba, interno raseljenih osoba i ekonomskih pitanja. Za nas je najvažniji slobodan protok kapitala, roba i usluga, to je za nas užasno važno. To mnogi u Srbiji potcenjuju, mnoge ne zanima to, a to su pitanja od suštinskog značaja. Važno nam je da imamo zajedničko tržište rada, robe, to će donijeti napredak cijelom regionu. To je ono što je dogovoreno”, rekao je Vučić.

Kako je naglasio, čim bude formirana nova vlada i skupština iznijeće o čemu je riječ u razgovorima o KiM, šta radimo, “šta je dobro, a čemu se ne radujemo”.

Podsjećamo, predsjednik Srbije sastao se danas u Briselu sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost i potpredsjednikom Evropske komisije Žozepom Borelom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i predsjednikom Vlade privremenih institucija samouprave u Prištini Avdulahom Hotijem.

Ostavite komentar: