Nije se zaustavio na upozorenje: Pijan krenuo autom na policajca

28.11.2023. | 12:55

Kaznenu i prekršajnu prijavu dobio je 24-godišnji vozač koji se pod uticajem alkohola nije zaustavio na policijsko upozorenje već je automobilom krenuo na policajca koji se spasio skočivši u stranu, izvijestila je u utorak brodsko-posavska policija.

Incident se dogodio u ponedjeljak oko 21.30 sati kada je policajac na području opštine Garčin tokom kontrole saobraćaja pokušao zaustaviti automobil koristeći svjetleću pločicu “stop policija”.

Međutim vozač je ignorisao naredbu policajca i umjesto da se zaustavi ubrzao vožnju usmjerivši na njega automobil. Policajac se od naleta vozila spasio skočivši u stranu.

Policijska patrola potom je krenula u potjeru i ubrzo uspjela zaustaviti vozilo s odbjeglim vozačem koji se nakon zaustavljanja trčeći dao u bijeg, ali ga je policajac sustigao i savladao.

Prilikom hapšenja vozač je nastavio pružati otpor, zbog čega su policajci morali primijeniti silu, prenosi “Tportal”. Uhapšeni vozač podvrgnut je ljekarskom pregledu na kojem nisu utvrđene povrijede, a obavljeni alkotest pokazao je da u organizmu ima 0.84 promila alkohola.

Oznake: incident, policija