Nije nosila masku: Službenica na šalteru oklagijom udarila trudnicu u osmom mjesecu trudnoće

08.02.2022. | 17:52

Marija P. (22) iz Medveđe, koja je u osmom mjesecu trudnoće, doživjela je juče pakao kada je sa suprugom otišla u zgradu Skupštine opštine da na šalteru podigne jedan dokument, jer je otuda izašla psihički slomljena i fizički napadnuta od strane štalterske službenice D.P. sa dugim radnim stažom.

Ona je, naime, zadobila udarac oklagijom od strane službenice i udarac rukom koja ju je prije toga više od sat i po maltretirala zato što je u zgradu ušla bez maske, iako i sama službenica, druge stranke i obezbjeđenje, tvrdi trudnica i drugi izvori JuGmedia, nisu nosili maske na licima. Slučaj je dobio policijski, a trudinica kaže da će imati i sudski epilog.

“Udarila me je preko šaltera nekom motkom od metar dužine, koja mi je najpribližnije ličila na oklagiju, i to bočno preko rebara i stomaka. Potom rukom u lijevo rame, pa ponovo podigla na mene onu oklagiju, ali sam uspjela da joj zadržim ruku i izbjegnem treći udarac”, priča mlada žena i buduća majka, koja ni ona, a i njen suprug, usljed šoka nisu znali kako da reaguju.

“Samo smo se bojali da se prerano ne porodi jer je bila u velikom strahu i stresu. Čak se i ljekar, čiju smo pomoć zatražili, čudio kako je neko mogao fizički da nasrne na trudnu ženu”, priča Marijin suprug.

A sve je počelo kada su njih dvoje ušli u zgadu opštine da bi im šalterska službenica popunila OP obrazac.

“Niko nije nosio maske, ni stranke ni zaposleni ni obezbjeđenje, pa ni mi. Čekala sam strpljivo u redu i kada sam predala dokumenta, ona se na mene okomila s pitanjima gdje mi je maska. Kada sam joj rekla da niko ne nosi, a ne samo ja, odgovorila je da mi neće zavšiti posao dok ne stavim masku”, priča Marija.

Iznervirana, otišla je sa suprugom na sprat da se požali nekome od rukovodilaca, a primio je lično predsjednik Privremenog organa Dragan Kulić, kome je to bio prvi radni dan na dužnosti.

“Primio je mene i supruga u svoju kancelariju. Molio me da se smirim, ponudio kafu i vodu, a nekome je naredio da siđe dolje u prizemlje, gdje je šalter, da popriča sa šalterskom službenicom i da mi se donese maska. Bio je vrlo ljubazan i izvinjavao se u ime šalterske radnice”.

“Postupak službenice najoštrije osuđujem, žalim što se to desilo. Zatražio sam da se pod hitno povede discipilinski postupak protiv nje – kaže Dragan Kulić i dodaje da je za fizički napad na trudnicu saznao nekoliko sati kasnije i da je sam bio šokiran”.

“Nisam reagovao jer sam i sam u prvi mah bio u šoku, a kasnije sam razmislio i odlučio da ništa ne kažem službenici i da ništa ne uradim, iako mi je bijes ključao, kako ne bi ispalo da smo mi nju napali”, priča suprug tučene žene.

No, kada je trudnica sa suprugom ponovo stala pred šalter, doživela je onaj pakao.

“Sa maskom na licu prišla sam šalteru i pitala da li je gotovo a ona je drsko i provokativno odgovorila da nije, zatražila je moju ličnu kartu, koju sam ja stavila na pult, a kada je ponovo zatražila da joj predam u njene ruke, učinila sam to. Međutim, ona je kartu ispustila iz ruke, pa skočila i počela da me vrijeđa najpogrdnijim riječima govoreći da sam je, navodno, gađala tom ličnom kartom”.

Obezbjeđenje tvrdi da ništa nisu vidjeli

Sve što se poslije toga desilo, desilo se pred strankama i obezbjeđenjem, koje nije reagovalo i koje je u policiji izjavilo da ništa nije vidjelo.

“Dok je ona dramila, ja sam se za trenutak okrenula gdje je ona iskoristila priliku i fizički me napala uz bezbroj psovki i uvreda. Obezbjeđenje je sve to vidjelo i bilo pored nas i nije reagovalo, a bili su tu i drugi ljudi i umjesto da reaguju govorili su mi da se ne nerviram jer sam trudna”, priča još uvijek vidno traumirana trudnica iz opštine Medveđa, u kojoj se djeca rijetko rađaju.

Poslije toga je slučaj prijavila policiji, kojoj su radnici obezbjeđenja izjavili da ništa nisu vidjeli, i otišla kod ljekara, a pošto administrativni posao još uvek nije završila, danas se i ona i njen suprug boje da ponovo prekorače opštinski prag.

Šalterska službenica nije se javljala na telefon, ni oglašavala povodom ovog događaja, piše Jugmedia.