Nije isplivao iz vode: Nikola došao na odmor, pa nestao u jezeru

20.08.2023. | 11:28

Nikola Miljković (28) iz Leskovca nestao je u Vlasinskom jezeru 15. avgusta oko 15 časova kada mu se prevrnuo skuter nakon čega je upao u vodu iz koje nije isplivao.

Potraga za njim je ušla u peti dan, međutim od njega i dalje ni traga ni glasa.

U potragu su uključeni i ronioci Žandarmerije iz Beograda, ali i porodica nestalog mladića kao i drugovi koji su bili zajedno sa njim kobnog dana.

Sada se na društvenim mrežama pojavio apel njegovih drugova da se svako ko ima mogućnosti priključi potrazi.

Podsjećamo, šest mladića iz Leskovca i Lebana su odlučili da nekoliko dana provedu na Vlasinskom jezeru. Davidov skuter im je bila jedna od zanimacija i svi su ga vozili.

– Njegove posljednje riječi bile su “Ovo je moj posljednji dan” – priča njegov prijatelj Jovan Zdravković koji je sa Milošem Nikolićem uspio da po veoma uzburkanom jezeru spasi jednog od dva mladića koji su pali sa skutera i duže se održavali na površini vode čekajući pomoć. Nikola nije izdržao. Njegov brat od tetke David Denčić (24) iz Togačevca kod Lebana jeste.

“Odjednom su se spustili oblaci”

Kako je Zdravković rekao, tog dana je jezero bilo mirno, a kada su Nikola i David ulazili u vodu, “malo je duvao vetar, jezero se talasalo, ali ništa strašno”.

– Nismo mnogo obraćali pažnju, ne znajući da će daleko otići od obale – priča Zdravković.

Međutim, na planini je vrijeme varljivo i brzo se mijenja.

– Odjednom su se spustili oblaci do samog jezera, vjetar je počeo jako da duva, talasi su bili visine oko 70 centimetara. Svi smo skočili na noge. Na pučini nismo vidjeli naše drugove. Krenula je borba da se dođe do nekog čamca. U tri nije bilo goriva u motorima, u četvrtom jeste. Obio sam ga i sa drugom ušao u njega. Veslali smo nasumice, talasi su nas bacali. Jednog momenta sam mislio da će se čamac razbiti – priča dok mu se glas trese.

On je rekao da su svi sve vrijeme nosili sigurnosne pojaseve i da ne zna zašto su njih dvojica tada krenuli bez njih.

Nikola Miljković je sa starijim bratom i roditeljima živio u Parizu, gdje se porodica odlično snašla. Sebi je u Leskovcu kupio stan, gdje je, pretpostavlja njegov drug, jednog dana namjeravao da se vrati i da tu živi. Prije nekoliko dana napunio je 28 godina, piše Blic.

Oznake: Jezero, Nestao