Ni advokat ne zna ništa: Optužen da je usmrtio petoricu radnika, a ne pojavljuje se na suđenju

Kraljevčanin Goran Blagojević, kome se pred Osnovnim sudom u Nišu sudi zbog smrti petorice ljudi, nije se pojavio na glavnom pretresu pa će ga na sledeće suđenje dovesti policija.

Ovo nije prvi put da se kamiondžija koji je 29. novembra 2019. godine na auto-putu Beograd – Niš naletio na kombi koji je prevozio radnike, ne odaziva pozivima suda.

Prethodno odsustvo opravdao je zaboravnošću, a zbog čega ponovo nije došao nije umio da objasni ni njegov branilac advokat Danilo Nikolić.

“Zaista ne znam šta je u pitanju, pretpostavljam da je imao neki problem, da bi mi javio. Međutim, uopšte me nije kontaktirao pa molim sud da glavni pretres odloži”, rekao je Nikolić.

Sudija Valentina Miladinović Pešić, nakon što je ustanovila da je Goran B. uredno pozvan, naložila je njegovo dovođenje. Takođe, upozorila je advokata Nikolića da će se, ukoliko njegov klijent ponovo ne bude došao na sud, primeniti i teže mjere za obezbeđenje njegovog prisustva.

Goran B. je šleperom naletio na kombi koji je zbog kvara stajao u zaustavnoj traci. Na licu mjesta povredama su podlegli zet i šurak, Kragujevčani Ljubiša Jovanović (40) i Srđan Jovanović (34) kao i devetnaestogodišnji Žikica Veličković čiji je četrdesetpetogodišnji otac Igor lakše povređen u istoj nesreći. U bolnici su preminuli vozač kombija Dejan Ristić (34) kao i Boris Stanojević (32). Stefan Velić (20) i Milan Mihajlović (29) su teško povređeni dok su lakše povrede zadobili Milanov otac, pedesettrogodišni Boško, Goran Nikolić (41) i Miroslav Stojković (35). Nesrećne ljude angažovala je beogradska firma „Telefonkabl“ kako bi u Leskovcu postavljali telefonske kablove.

Vještak saobraćajne struje Dejan Bogićević na prethodnom glavnom pretresu kazao je da je ustanovio da je šleper počeo da koči tek nakon što je udario u kombi.

“Tragovi kočenja “skanie” nađeni su na udaljenosti od 75.1 metar od mjesta sudara. Na osnovu priloženih fotografija mogu da kažem da nisam našao tragove koji ukazuju da je na mjestu nesreće bio postavljen signalni trougao a što je obaveza kada vozilo staje u zaustavnoj traci”, kazao je Bogićević i pojasnio da je njegova svrha blagovremeno obaveštavanje ostalih učesnika u saobraćaju da se na putu na izvijesnoj udaljenosti nalazi zaustavljeno vozilo.

Bogićević je pozvan na sud na zahtev odbrane Gorana B. da bi, kako je objasnio njegov advokat Danilo Nikolić, dokazao da je za nastanak strašne nesreće postojao doprinos i druge strane.

Ostavite komentar: