“Nezvani gost” u vrtiću! Sa hranom za djecu, stigao i miš

Četvoro radnika centralne kuhinje Predškolske ustanove „Pčelica“ u Nišu je suspendovano nakon što je sa hranom za djecu, 29. oktobra u vrtić „Neven“ stigao i miš.

Direktorka ove ustanove Svetlana Mitić kaže da hrana u kojoj se nalazio nezvani gost nije stigla do djece, već da je odmah vraćena u kuhinju.

“Miš je bio u korpici koja je dopremljena iz kuhinje sa ostalom hranom, zaista ne znamo otkud tu s obzirom na to da sprovodimo sve higijenske mjere. Odgovorna osoba vrtića me je odmah obavijestila o ovom događaju, uzela sam izjave od svih zaposlenih u kuhinji i pokrenula disciplinski postupak protiv četvoro radnika koji su bili odgovorni za bezbjednost hrane. Njihova je dužnost bila da provjere ispravnost i hrane i pakovanja prije izlaska iz kuhinje, ali su oni očigledno napravili propust”, objašnjava za Telegraf direktorka Mitić.

Ističe da se u ovoj ustanovi preduzimaju rigorozne sanitarne mjere u cilju zaštite zdravlja mališana.

“Mi smo 24. oktobra imali radnu subotu baš da bismo generalno očistili i sredili kuhinju. Redovno se sprovodi dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija, to je posljednji put učinjeno 21. septembra. Institut za javno zdravlje je 23. oktobra uzorkovao hranu, drugog novembra je stigao izvgeštaj da je bezbjedna za upotrebu i stvarno ne znam kako se to desilo”, kaže Svetlana Mitić.

Izražava žaljenje što je, kako kaže, ovaj incident bacio sijenku na predan rad vaspitača i medicinskih sestara u uslovima pandemije.

“Radimo neprestano od 11. maja, nemamo nijedno bolesno dijete što je dokaz da nam je higijena na zavidnom nivou. Preduzimamo sve kako bi tako i dalje bilo, i veoma nam je žao što se ovo dogodilo, ali ističem da djeca nijednog trenutka nisu bila ugrožena”, zaključuje direktorka „Pčelice“.Ostavite komentar: