Neželjeni sadržaj: Tviter suspendovao 12 političara iz Srbije, među njima i Gujon

Tviter je sinoć suspendovao više naloga poslanika i funkcionera Srpske napredne stranke, a među njima se našao i direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

Poslanici i poslanice čiji nalozi na Tviteru su suspendovani su Nevena Đurić, Sandra Božić, Milica Nikolić, Jelena Obradović, Aleksandar Marković, Krsto Janjušević, Dušan Radojević, Jelena Žarić Kovačević, Aleksandra Tomić, Staša Stojanović, Zoran Tomić i Andrijana Vasić, piše Nova.

“Svi navedeni poslanici i poslanice su iz poslaničke grupe Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, naveo je Otvoreni parlament na Tviteru.

Nisu samo nalozi poslanika SNS u Skupštini Srbije suspendovani, već i profil gradskog menadžera Beograda Miroslava Čučkovića i nalog Arnoa Gujona.

Tviter se nije javno oglašavao po pitanju niza suspendovanih naloga u Srbiji, niti je kompanija bila dostupna za hitan komentar.

Na stranici kompanije objašnjava se da Tviter ima pravo da suspenduje naloge koji krše pravila te društvene mreže.

Neželjeni sadržaj

“Većina naloga koje suspendujemo suspendovani su zato što su neželjeni sadržaji, ili jednostavno lažni, i predstavljaju bezbjednosne rizike za Tviter i za sve koji koriste Tvitera”, navodi se na stranici.

Takođe, kako se objašnjava, ako kompanija sumnja da je neki nalog hakovan ili kompromitujući, može ga suspendovati dok ne bude osiguran i vraćen vlasniku naloga kako bi se smanjile potencijalno zlonamjerne aktivnosti izazvane kompromitacijom.

Kompanija takođe može suspendovati nalog i ako je prijavljeno da krši Tviter pravila o zloupotrebi.

Ostavite komentar: