Nevolji i ekipi uzor bio ISIL: U telefonima saslušanih djevojaka nađene slike sakaćenja ljudi

Da ključnih dokaza protiv kriminalnih grupa Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Darka Eleza, pored ostalih materijalnih tragova, policija i tužilaštvo došli su tokom vještačenja mobilnih telefona pripadnika ovih ekipa, ali i njihovih saradnika.

Kako saznaju Novosti, u telefonu jedne od privedenih djevojaka, koje su saslušane u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pronađene su i fotografije sakaćenja ljudi.
Riječ je o osobama čiji je nestanak zvanično prijavljen u policiji. Pomenuta djevojka je pristala na saradnju i za sada je na slobodi. Ona se, pored ostalog, tereti i da je dio ekipe koja je prala novac zarađen od Belivukovog i Miljkovićevog kriminala, koji su faktički postali ispostava “kavačkog klana” u Srbiji.
“Ove fotografije su dostavljene i Tužilaštvu za organizovani kriminal. To su toliko monstruozni detalji, kao da su pripadnicima ove grupe uzor bili koljači Islamske države”, navodi izvor Novosti.
Paralelno sa istragom svega za šta se sumnjiče Belivuk, Miljković i Elez, koji su, prema dosadašnjim operativnim podacima i saznanjima, bili pod patronatom određenih ljudi iz policije i državnih funkcionera, raskrinkava se mafijaška hobotnica, koja je svoje pipke ispružila i do najviših političkih struktura.

Ostavite komentar: