Nesvakidašnji incident! Jelen od 300 kilograma razoružao lovca, puška ostala među rogovima

Na lovca D.P (38) iz Kupusine kod Apatina, u toku lova u ataru ovog mjesta naletio je jelen kapitalac udario ga i odnio pušku koja mu se zapetljala u rogove.

Nesvakidašnji incident dogodio se u nedelju tokom lova na sitnu divljač. Prema riječima lovaca kretali su se kroz polje kukuruza kada je na njihovog kolegu u punom trku naletio jelen težak oko 300 kilograma. Lovac je u namjeri da se zaštiti ispred sebe gurnuo pušku i u tom trenutku kaiš od oružja se zapetljao u rogove razljućene životinje. Lovac je završio lakše povrijeđen na zemlji, a jelen je pobjegao sa puškom među rogovima.

“Lovili smo fazane, pored kanala u polju kukuruza. Lov je tekao svojim putem, mirno, ali je na tom mjestu jelen izgleda ležao ili spavao u kukuruzu. Skočio je i pravo krenuo na mene, to se sve desilo u djeliću sekunde. Uspio sam u tom momentu da mu nabijem pušku na rogove, a on me tako odgurnuo da sam odletio kao loptica. Djelići su falili da me probije, licem sam gledao u smrt, glava mi je bila između rogova. Ali dobro sam prošao, ugruvan sam i kažiprst mi je natečen”, rekao je za Blic lovac D.P.

Kako dodaje, ostao je iznenađen i šokiran, jer jeleni ako ih ovako slučajno iznenadiš, obično poskoče i pobjegnu. U nedjelju su lovci tražili pušku, ali bezuspješno. Jedino su pronašli tragove da je jelen prešao u monoštorski atar, pa su obavestili kolege lovce iz ovog mjesta. Puška je Monte Karlo, kalibra 16 mm.

Iz kupusinskog lovačkog udruženja navode da ovakav događaj u njihovom društvu nikada nije zabilježen. Najbitnije im je da je kolega prošao bez povreda, ali apeluju građanima da obrate pažnju ukoliko u ataru pronađu oružje, da ga donesu u udruženje. Teško je zamisliti da jelen još uvijek trči naoružan kroz atare, pušku je sigurno već odbacio, tvrde lovci.

Ostavite komentar: