Nestao u bujici! Rašku ni traga nakon što se prevrnula skela, a on upao u rijeku

Na Zapadnoj Moravi u Selištu kod Trstenika, danas se nastavlja potraga za Raškom Milutinovićem (70), nestalim u srijedu nešto poslije 11 sati kada se potopila skela na kojoj je bio sa još trojicom mještana.

Način dalje potrage koju organizuje Policijska uprava Kruševac, kao i eventualno uključivanje ronilaca zavisi od stanja na rijeci. Nadošla voda dobrim dijelom otežava potragu, kojoj se priključio i tim za spasavanje na vodi iz Kraljeva sa četiri vatrogasca-spasioca, sa jednim vozilom i dva rafting čamca.

Podsjećanja radi, petorica rođaka i prijatelja, koji zajedno koriste plovilo kako bi obilazili oranice sa druge strane reke, došli su kobnog dana da skelu sa jedne puste na drugu stranu i tu je u ataru Selišta privežu za vrbake i izvuku na obalu.

Mještanin Ljubiša Dunjić ostao je na obali. Na skelu su se popeli Raško Milutinović, njegov brat Radoš,bratanac Saša Milutinović i mještanin Rade Lević. Kako su ispričali preživjeli sa skele, do potonuća je došla kada je skela imala kontakt sa balvanom. Deblo je nakrivilo skelu, voda je krenula da prodire i za manje od 10 sekundi, nesrećni ljudi završili su u rijeci. Radoš i Saša Milutinović, kao i Rade Lević domogli su se obale sa stopanjske strane, dok je Raško Milutinović krenuo da pliva u suprotnom pravcu, ka Selištu, piše Kurir.

Nažalost, od potonuća plovila gubi mu se svaki trag. U potragu su uključeni pripadnici Policijske uprave Kruševac, Vatrogasno-spasilačke jedinice sa čamcima, kao i dobrovoljci.Ostavite komentar: