Nestali mladić ljubi Splićanku: Isplivala nova fotografija Maje i Mateja

O lijepoj Splićanki koja se posljednja čula s nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita javnost u regionu je brujala minulih dana, a nakon svih teorija zavere, kao i njene ispovesti, sada se na Jutjubu pojavila i njihova zajednička fotografija.

Naime, da podsjetimo, Matej je nestao noć uoči Nove godine u Beogradu kada je istrčao iz kluba u Beton hali i otišao do Save promenade, gdje se približio rijeci. Maja Sopta je u svojoj jučerašnjoj ispovijesti navela da se “kaje što mu se nije javila na telefon”, iako smo do sada imali nekoliko verzija njihovog kontakta kritične večeri.

“Matej i Maja se znaju odavno jer je njena majka njemu bila učiteljica, a takođe, on se druži s njenim bratom, koji nije pošao na novogodišnje putovanje u Beograd”, podseća izvor.

“Možda je Mateju bilo krivo što ste vi uzeli” Policija došla u posjed prepiske prijatelja nestalog Splićanina, pominjali i drogu

Maja Sopta je nakon što se saznalo za nju u javnosti da je povezana s Matejem, povukla se i obrisala sve profile na društvenim mrežama i nije željela komunikaciju s novinarima sve do juče. U međuvremenu, na internetu se pojavila njihova zajednička slika, koja pokazuje da se oni zaista druže.

“Između ostalog Maja je istražiteljima izjavila da je Matej koristio drogu kako bi uspio u poslu, jer posao skipera zahtijeva naporan rad, a on je imao plan i cilj da uspije u tom poslu”, podsjeća sagovornik Kurira i dodaje da je ona tada navela da se javila na njegov poziv, ali da nije čula šta joj govori od glasne muzike koja je bila u lokalu.

Policija i 21. dana traga za nestalim Splićaninom.

Ostavite komentar: