Neslavan kraj drame odigrane u kafani: Pao na policajku i polomio joj nogu

02.01.2024. | 20:39

Policijska uprava varaždinska informisala je o neobičnom incidentu koji se u sjevernom dijelu Hrvatske dogodio protekle sedmice.

Kako javljaju, u petak, 29. decembra, oko 23 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Ivancu, 36-godišnji muškarac je narušavao javni red i mir, kada je verbalno i fizički napao goste u objektu.

Po dolasku obezbjeđenja, navedeni je započeo vrijeđati jednog od njih, a potom i fizički nasrnuo na njega.

Izbacivači su ga nakon toga savladali, izveli iz ugostiteljskog objekta te zadržali do dolaska policijskih službenika.

Po dolasku policije, 36-godišnjak je ponovo nasrnuo na istog člana obezbjeđenja u namjeri da ga udari. Radi sprečavanja napada i savladavanja aktivnog otpora, policijski službenici su nad istim upotrijebili sredstva prisile – tjelesnu snagu i lisice.

Muškarac se pritom pokušavao oteti iz zahvata te je usljed otimanja došlo do pada policajke na asfaltirani trotoar i pada 36-godišnjaka na njenu nogu.

Policajka je zadobila prelom noge te joj je medicinska pomoć pružena u Opštoj bolnici Varaždin.

Nakon upotrebe sredstava prisile, 36-godišnjak je priveden u Policijsku stanicu Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a zbog povreda zadobijenih prilikom narušavanja javnog reda i mira i postupanja od strane obezbjeđenja, pregledala ga je ekipa hitne pomoći.

Zbog navedenog incidenta, moglo bi ga snaći dosta kazni. Naime, policija je izvijestila da će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te krivična prijava za krivično djelo Prisile prema službenoj osobi.

Nadalje, nad istim se provodi kriminalističko istraživanje i za krivično djelo Oštećenje tuđe stvari, zbog oštećenja u prostoriji za zadržavanje, usljed udaraca rukama po drvenoj zidnoj podlozi.