Nenad Periš kroz suze: Kćerka mi je rekla “Tata, idi po Mateja, dovedi ga kući”

Tijelo nepoznate muške osobe pronađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje, a sumnja se da je riječ o Splićaninu Mateju Perišu.

“Čekali smo vijesti, čekali smo istinu i ta istina se pokazala takva kakva jeste, bolna, ništa, teška”, rekao je Nenad Periš za HRT nakon što ga je MUP Srbije obavijestio da je u Dunavu pronađeno tijelo muškarca čija odjeća odgovara opisu odjeće koju je nosio njegov sin Matej, koji je nestao u Beogradu 30. decembra 2021. godine.

Reporter televizije N1 rekao je da bi rezultati obdukcije mogli biti objavljeni kasnije uveče.

“Kao što rekoh, moram da budem spreman na sve ovo. Možda nekome bude čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a vjerujte da je strašno teško, treba imati nadu. Moja vjera me tome uči, da nada uvijek postoji. Iako se rastanak desio, nada da ćemo se ponovo sresti nikada neće prestati da bude tu”, rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli da se dođe do istine.

On je u intervjuu za RTL dodao: “Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio“.

“Moramo da obavimo te formalnosti. Matej je ovdje sa mnom i uvijek će biti. Da, pet mjeseci kasnije. Ono što mi je kćerka rekla: ‘Tata, idi po Mateja, dovedi ga kući’. Uradiću to za ova dva, tri dana. On je uz nas i uvijek će biti s nama”, rekao je potreseni Nenad Periš u razgovoru za HRT.

Ostavite komentar: