Nemila scena u bolnici! Žena udarila medicinsku radnicu, pa lupala po staklu

U bolničkom krugu Opšte bolnice u Kikindi, ispred febrilne ambulante, tokom ranih popodnevnih sati, nemila scena.

Jedna žena je fizički nasrnula na medicinsku radnicu, udarila je, a potom i odgurnula, piše Kurir. U kikindskoj policiji su potvrdili da je došlo do incidenta, ali da se okolnosti još utvrđuju.

Prema riječima očevidaca, žena je teško pokretnog supruga dovela na pregled.

“Nakon rasprave sa jednom od zdravstvenih radnica u skafanderu i sa vizirom preko glave, nezadovoljna žena ju je udarila, a potom odgurnula. Onda je udarala rukama na staklena vrata febrilne ambulante”, ispričao je očevidac ovog incidenta.

Ubrzo se na lice mjesta pojavilo službeno vozilo, a policajci su uzeli izjave od akterki nemilog događaja. Očigledno je bilo samo pitanje kad će nekome popustiti živci što, naravno, nije opravdanje za ovako nešto. Na žalost, slične scene mogle su da se ovih dana vide i u drugim gradovima Srbije. Samo nekoliko sati prije ovog incidenta, direktor kikindske bolnice, dr Mirko Strojisavljević, potvrdio je da osoblje ove ustanove ima pune ruke posla i da je samo tokom jučerašjeg dana u febrilnoj ambulanti pregledano četrdesetak pacijenta.

Već danima je veliki pritisak pacijenata na kikindski zdravstveni sistem, a gužve su svakodnevne i u kovid ambulantama Doma zdravlja. Na sve ovo treba dodati da je korona virus sa posla udaljio značajan broj ljekara kikindske bolnice i Doma zdravlja, ali i medicinske sestre, tehničare, laborante i nemedicinsko osoblje.Ostavite komentar: