Nema mira u Crnoj Gori: Knežević poručio da u septembru organizuju proteste protiv Krivokapića

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević izjavio je danas da će u septembru organizovati proteste protiv vlade Zdravka Krivokapića.

On je na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu skupštine Crne Gore podsjetio da su poslanici DF-a poručili Krivokapiću da ukoliko nastavi sa isključivom politikom, ignorišući činjenicu da je 27 poslanika za novu Vladu i novog premijera, i da će organizovati proteste kako bi on “vratio loptu“, prenosi portal Vijesti.

“To je kao fudbalska utakmica u kojoj je on odnio loptu kući i popeo je na tavan (peter). Mi smo mu poslali poruku da, ukoliko nešto ne promijeni, da ćemo sa narodom koji ga je izabrao, tražiti od njega i poći da vrati tu loptu sa petra, ili da je mi skinemo. U figurativnom smislu. Ne mislim da mu idemo direktno na kuću, ali mislim da, vjerovatno u septembru organizujemo proteste protiv ovakvog jednog poimanja demokratije i doživljaja svega onoga što je na spoljnom i unutrašnjem planu realizovano“, kazao je Knežević.

On je rekao da je sljedeće što ga interesuje šverc cigareta i podsjetio da je, kada je Nebojša Medojević iz Pokreta za promene (PzP) inicirao saslušanje zbog šverca cigareta i mogućih veza državnog vrha i ljudi iz sistema sa švercerskim kanalima, “premijer Krivokapić to označio kao udar na njega“, iako niko nije imao namjeru da “isljeđuje gospodina Krivokapića“.

Ostavite komentar: