Nedolično ponašanje! Dvije žene izbačene iz Udruženja penzionera zbog vrijeđanja Vučića

Priča o penzionerima iz Grocke, koji su na prevaru umjesto u Banju odvedeni na obilježavanje Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbijance 4. avgusta, ima svoj nastavak, piše Danas.rs.

Naime, dvije penzionerke, Dobrinka Matorčević i Dobrinka Ilić, izbačene su iz Udruženja penzionera Pudaraca zbog nedoličnog ponašanja, odnosno vrijeđanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na skupštini penzionera održanoj prije desetak dana, gotovo jednoglasno su izbačene obje Dobrinke, koje nisu ni obaviještene o tome. Za njihovo izbacivanje glasalo je 30 članova Udruženja, a samo jedna članica je bila protiv, i to njihova prijateljica koja ih je i obavijestila o odluci o izbacivanju.

“Da tačno je, odbor je izbacio one dvije članice koje su davale izjave za medije povodom odvođenja u Busije. Bio je pritisak tu i od Općine Grocke i nanijeta je jako velika šteta cijeloj državi, partiji i Vučiću. Dolazili su ljudi iz općine Grocka, a informacija je došla i do Glišića (predsjednika IO SNS-a), stiglo je i do Vučića sve. Ispali smo najgori u Srbiji, obrukali smo se samo tako. Sutra mogu da dođu izbačene članice i da zatraže zapisnik sa sjednice u kojima se navode razlozi za njihovo izbacivanje iz udruženja”, naveo je Dobrica Glišić za Danas.rs.

Ostavite komentar: