Nedavno hapšen zbog nasilja u porodici: Somborski ubica odavno poznat policiji

Somborac Z.G. (59) koji je osumnjičen da je juče u porodičnoj kući usmrtio suprugu i dvije kćerke a zatim izvršio samoubistvo od ranije je poznat policiji a kako saznaje ’’Blic’’, on je 2010. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zato što je prijetio zamjeniku osnovnog javnog tužioca u Somboru.

ako je tada saopštilo Republičko javno tužilaštvo, u dvorištu kuće u dvorištu porodične kuće zamjenika osnovnog javnog tužioca u Somboru u kartonskoj kutiji od obuće pronađena je kopija ručne bombe pored koje je bila zalijepljena prijeteća poruka.

– Optužio si nevinog čovjeka. Imaš još vremena da ispravno postupiš. U protivnom, prvo materijalna šteta, a onda idemo dalje. Čuvaj prvo sina, pa ženu, a i sebe. Sljedeći put u paketu može biti nešto eksplozivno. Razmisli ozbiljno o svemu – pisalo je u poruci koju je otkrio tužiočev trinaestogodišnji sin.

Prije nego što je sin pronašao kutiju sa porukom i replikom bombe, nepoznati muški glas je telefonom pozvao kućni broj telefona tužioca i pitao dijete “da li je tata kod kuće”.

Kada mu je dijete odgovorilo da nije, muški glas mu je rekao da izađe u dvorište i da pogleda u crvenu kutiju, na kojoj je bio navedeni tekst.

Brzim i efikasnim radom Policijske uprave u Somboru, pronađen je i uhapšen osumnjičeni za prijetnje Zdravko Goranović iz Sombora, protiv koga je zamjenik javnog tužioca ranije podigao optužni prijedlog zbog krivičnog djela neovlašćeno držanje eksplozivnih materija.

On je zbog ovog incidenta bio u zatvoru godinu i po dana a prije par dana je pušten iz pritvora gdje je bio zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.

Zaklao ženu pa zapalio kuću u kojoj su bile i kćerke

Zdravko Goranović juče je u Somboru zaklao svoju suprugu Miru, a potom zapalio kuću u kojoj su se u tom trenutku nalazile i njegove kćerke Anastasija (19) i Anabela (15)

Ostavite komentar: