“Neću se živa vratiti kući”: Porodica preminule porodilje po malenu Taru došla u crnini

Boris Savić suprug porodilje (34) koja je u niškom Kliničkom centru preminula 24. avgusta jer je iskrvarila poslije porođaja, juče je doveo kući kćerkicu Taru.

Brigu o djetetu, umjesto majke Dragane preuzela je Jovana Kusmuk, Borisova sestra, a od bebice se nije odvajala ni Lalica Zlatković, Draganina majka.

Dragana je umrla nakon što je na svijet donijela djevojčicu. Navode ljekara da je beba rođena u tridesetčetvrtoj nedjelji, Boris demantuje i tvrdi da je Draganin termin porođaja bio 1. septembar.

“Bila je trudna 38 nedjelja i šest dana… U ponedjeljak sam bio u bolnici, organizovao preuzimanje deteta kada mi je rečeno da treba da potpišem medicinsku dokumentaciju o Draganinoj smrti. Kada sam vidio da piše da je trudnoća bila stara 34 nedjelje, odbio sam da potpišem taj papir, pa su bili prinuđeni da promene ovaj podatak u dokumentaciji”, priča Boris.

Pa malenu Taru porodica je došla u crnini

Kaže da je čitava porodica jedva čekala da beba stigne kući.

“Šta da kažem, izgubio sam jedno drago biće, a drugo doveo kući. Emocije su mi neopisive, pogled na bebu me čini najsrećnijim čovjekom na svijetu, a svijest da Draganu više nikada vidjeti neću, najtužnijim. Brojali smo dane do Tarinog dolaska kući, čini mi se da je najnestrpljivija bila Jana, koja me je neprestano pitala kada će vidjeti sestricu. Svi smo se okupili oko nje, ona je sada centar našeg svijeta, smisao mog života… Pokušaćemo da joj nadoknadimo sve ono što joj majka neće pružiti”, kazuje Boris. Kraj bebinog kreveca smjenjivale su se Jovana i Lalica budno nadzirući novorođenče koje je mirno spavalo, kao da je znalo da je najzad među onima koji je najviše vole.

Boris Savić i starija ćerka Jana sa bebom Tarom juče ispred porodilišta

“Tuga je neopisiva, naše Gage više nema, ali danas, kada nam je Tara došla, nekako nam je lakše. Nadali smo se da ćemo ih dovesti zajedno, ali Gaga više nikad neće doći kući. Teško ćemo se oporaviti od takvog gubitka, ali moramo da budemo snažni zbog Tare, da pokušamo da joj nadoknadimo majčinu ljubav”, priča Jovana.

“Dragana je imala neki predosjećaj…”

Draganina majka Lalica teško savladava suze dok se prisjeća posljednjeg susreta sa kćerkom.

“Imala je neki predosjećaj, kazala je: “Idem na porođaj, neću se živa vratiti kući”. To je ponovila i kada sam je vidjela zadnji put, došla je kod nas da uzme neke stvari i na rastanku je rekla da osjeća da više nikada neće doći. Bila je u velikom strahu, slutila je da će joj se nešto na porođaju desiti. Brinula sam zbog njenih riječi, a opet znala sam da je zdrava, ma nije je nikad glava zaboljela”, priča ožalošćena majka. Kaže da mnogo žali što se sa njom nije čula prije smrti, piše Blic.

Ostavite komentar: