“Ne znam kako da se zahvalim toj djevojci”: Nenad je imao infarkt, Jelena odmah pritrčala u pomoć

Uobičajan praznični dan na naplatnoj stanici “Lajkovac” na auto-putu “Miloš Veliki”, Uskrs, drugi maj, oko 14 časova, nedaleko od kabine za naplatu putarine u kojoj je tada radila Jelena Sinđelić, pretvorio se u pravu filmsku scenu.

Naime, u tom trenutku zaustavio se automobil marke “ševrolet kruz”. Vrata vozila su se otvorila, a u tom trenutku čovjek je pokušavao da izađe, ali je pao pored automobila.

Jelena je odmah pritrčala u pomoć i tada je počela još jedna bitka za život. Dok je pozivala Hitnu medicinsku pomoć, Jelena je uočila jedna kola Hitne pomoći kako se približavaju naplatnoj stanici. Reagovala je brzo i promišljeno i zaustavila ih. Ljekara i medicinsku sestru odmah je odvela do čovjeka kome je pozlilo. Po savjetu ljekara, polivala je čovjeka vodom i držala sve vrijeme infuzije iznad njegove glave.

Zahvaljujući Jeleninoj brzoj reakciji i Hitnoj medicinskoj pomoći, Nenad Pavlović, koji je doživio infarkt miokarda, taj dan slaviće kao svoj drugi rođendan.

“Stvarno ne znam kako da se zahvalim toj djevojci! Život mi je spasila”, uzbuđeno započinje svoju priču Pavlović i nastavlja: “Kretao sam se auto-putem “Miloš Veliki”, u smjeru od Beograda prema Ljigu i kada sam se približio isključenju za Lajkovac, pozlilo mi je.”

“Osjećao sam jak bol u grudima, rukama i nogama, nesvjesticu, mučninu i gubitak kiseonika. Jedva sam uspio da otvorim vrata i srušio sam se”, ispričao je on.

Taj dan Nenad Pavlović neće nikada zaboraviti, ali neće ni Jelena, ni ostali zaposleni u JP “Putevi Srbije”, istakli su u tom preduzeću, prenosi Telegraf.

Ostavite komentar: