Ne može da govori, niti da samostalno hoda: Djevojčica neodoljivog osmijeha treba pomoć

Djevojčici Nikolini Kostić (6) neophodna je pomoć svih nas kako bi uspjela da pobijedi bolest, i izbori se za što kvalitetniji život i srećnije djetinjstvo.

Nikolina ima samo šest godina, neodoljiv osmijeh, i veliku želju da savlada sve prepreke koje joj život nameće. I pored velike borbe, ona ne može da hoda samostalno, nema osjećaj za ravnotežu i ne govori.

Na rođenju su joj dijagnostifikovane proširene moždane komore (ventrikulomegalija). Sa mjesec dana ljekari joj operativnim putem ugrađuju VP šant (aparat koji reguliše nagomilavanje moždanog likvora i tako smanjuje pritisak na mozak i smanjuje njegovo oštećenje), ali i pored očekivanja urednog daljeg razvoja, u mjesecima koji dolaze nije bilo poboljšanja njenog zdravstvenog stanja i psihomotorno kašnjenje je bilo sve izraženije.

Od devetog mjeseca starosti, Nikolina se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, Sokobanjska u Beogradu bori za samostalno sjedenje, puzanje i gutanje. Novi šok je uslijedio nakon nalaza koje je pokazala magnetna rezonanca (oštećenje mozga, atrofiju subkortikale bijele mase, atrofiju korpusa kalozuma, ožiljne lezije, anomalije oba hipokampusa) i dvije nove dijagnoze, cerebralnu paralizu i mikrocefaliju. U pitanju su stanja gdje je najvažnija kontinuirana psihomotorna stimulacija, piše Blic.

Nikolini su sredstva potrebna za medicinske intervencije, rehabilitaciju, dijagnostičke preglede, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, putne troškove i smještaj, kako u zemlji tako u inostranstvu.

Pomozimo Nikolini!

Humanitarna fondacija “Budi human” – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nikolinu, a svi ljudi dobre volje i velikog srca mogu da mu pomognu na sljedeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 962 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human962 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000843922-80

Uplatom na devizni račun: 160600000084396936

IBAN: RS35160600000084396936

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

Za Nikolinino bolje sutra! Budimo human

Ostavite komentar: