Navodni poljski fotografi na ispitivanju: Srbija provjerava da li su špijuni

15.05.2022. | 12:46

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su privedeni Poljaci koji su fotografisali fabriku oružja Sloboda u Čačku i njene pristupne puteve i naveo da ih sada ispituju srpski organi kako bi se utvrdilo da li je riječ o špijunaži.

Vučić je, na pitanje tokom gostovanja na TV Prva da prokomentariše informacije medija da su uhapšeni poljski špijuni u Čačku, rekao da su oni sada na ispitivanju kod nadležne službe.

“Da li su slikari i fotografi kao što kažu… Pa ne znam baš kakva je to umetnička slika, unutrašnjost fabrike Sloboda i pristupni putevi, ali možda ljudi i jesu fotografi – videćemo. Sad ih pita služba, na ispitivanju su. Svakako nisu tu (privredeni) da bi se otreznili. Videćemo šta dalje. Interesantna je to priča o slikarima, pa baš u fabrici Soboda. Tačno bih pogodio dve fabrike da su u pitanju i jedna bi bila Sloboda”, rekao je Vučić.

On je kazao da je u pitanju fabrika koja prizvodi punjenjenje, mine i granate, što se sada troši u enormnim količinama svuda u svijetu, prenosi Tanjug.

Pojedini mediji su prenijeli da je utvrđeno da su u Čačak došli još 8. maja i da su im u mobilnim telefonima pronađeni snimci prilaznih puteva kompaniji “Sloboda” AD, ali i dvije fotografije unutrašnjosti ovog vojnog objekta, kao i da su se branili da su fotografisali prirodu i da nisu znali da je riječ o vojnoj fabrici.