Nastavljaju sa prljavim poslovima? Da li će ova grupa da naslijedi Nevolju i njegovu bandu

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je namjeravao da sa svojom grupom nastavi s prljavim poslovima Velje Nevolje, saznaje Kurir.

Nova organizovana kriminalna grupa koja se spremala da naslijedi uhapšenu bandu Veljka Belivuka (38), zvanog Velja Nevolja, i planirala da nastavi saradnju sa crnogorskim kavačkim klanom navodno je ekipa Beograđanina Nikole Vušovića (31), zvanog Džoni sa Vračara, otkriva Kurir.

Podsjećanja radi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da postoji novi klan koji želi da naslijedi Belivukovu ekipu. U obraćanju novinarima u subotu poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost Vučić je rekao da ima mladih kriminalnih grupa koje žele da naslijede kriminalne djelatnosti, ali je poručio da će i oni ubrzo biti rastureni i iza rešetaka.

“Izbrojani su dani na slobodi svima koji misle da nastave „slavna djela prethodnika“ i da truju djecu narkoticima, likvidiraju suparnike na monstruozan način”, poručio je predsjednik na konferenciji za medije.

Mladi ogranak

Upravo je mladi ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji. Vušović je punio stupce crne hronike još davne 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva „kalašnjikova“ u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

“Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje rupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloljetni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva”, saopštio je ranije MUP.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

“Kavački klan ima svoje ogranke u Beogradu. Nakon ubistva Stankovića, Belivuk, koji mu je bio najbolji prijatelj i najbliži saradnik, preuzeo je sve njegove poslove i postao jedan krak kavačkog klana u Srbiji, dok je drugi korak predvodio Vušović. Belivukova i Vušovićeva ekipa zapravo su radile za „kavčane“, ali su i međusobno, navodno, bili u korektnim odnosima”, objašnjava sagovornik.

Džoni, kako je nedavno pisao Ekspres, navodno se trenutno nalazi u Španiji, ali je nakon hapšenja Belivuka namjeravao da se vrati u Srbiju.

Ostavite komentar: