Nastavlja se blokada Banjske: Napeto u selu poslije novih hapšenja

26.09.2023. | 08:35

Selo Banjska u opštini Zvečan i dalje je u blokadi, nije dozvoljen ulazak i izlazak iz sela pošto još traju pretrage terena, a tokom noći nisu zabilježeni incidenti, rekao je Srni zamjenik direktora policije za region sjever Kosova Veton Eljšani.

On je naveo da policija samoproglašenog Kosova akciju na području Banjske sprovodi zajedno sa pripadnicima Euleksa i Kfora, čije su jedinice, kako kaže, napravile obruč oko Banjske.

Kasno sinoć uhapšene su dvije osobe, radnici kompleksa “Rajska banja”, pošto je navodno na parkingu ispred hotela pronađen automobil sa oružjem.

“Uhapšeni su osumnjičeni da su posjedovali oružje bez dozvole, ali na istražnim organima je da utvrde njihovu eventualnu povezanost sa napadačima na policiju”, naveo je Eljšani.

Osim njih, do sada je uhapšeno šest osoba od kojih su dvojica učesnika u sukobima sa policijom samoproglašenog Kosova i četvorica koji su im navodno činili logističku podršku.

Iz tužilaštva samoproglašenog Kosova je saopšteno da je pronađeno tijelo četvrtog ubijenog učesnika sukoba i da će njegov identitet biti naknadno saopšten.

Istrage i pretresi u rejonu Banjske nastavljaju je zbog čega je zabranjen ulazak i izlazak iz tog mjesta u opštini Zvečan.

Zatvoreni su administrativni prelazi Jarinje i Brnjak iz pravca centralne Srbije, pa je otežano kretanje pošto putnici moraju koristiti administrativne prelaze Merdare i Bijela zemlja.

Oznake: Banjska, Blokada