Nastavak dijaloga Beograda i Prištine 7. septembra u Briselu

Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou uz posredovanje EU biće nastavljen u ponedjeljak 7. septembra, u Briselu, a teme sastanka biće rješavanje pitanja manjinskih zajednica, međusobnih potraživanja i imovina.

Portparol EU Peter Stano potvrdio je da će visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak biti u ponedjeljak domaćini predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih institucija u Prištini Avdulahu Hotiju.

– Kao dio sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, ovaj sastanak će se baviti aranžmanima nevećinske zajednice i rješavanjem međusobnih finansijskih potraživanja i imovine – rekao je Stano.

On je naveo da će Lajčak prethodno, tokom predstojećeg vikenda, održati i četvrtu rundu ekspertskih razgovora Beograda i Prištine na kojoj će se, razgovarati o već započetim temama – nestalim i raseljenim licima i ekonomskoj saradnji, javio je Tanjug.

– Cilj EU je da se razgovara o svim otvorenim temama i dođe do obostrano prihvatljivog dogovora što je prije moguće i sveobuhvatno pravno obavezujućeg rješenja na sva otvorena pitanja – rekao je Stano.

 

 

Ostavite komentar: