Napad na ekipu Hitne pomoći! Pacijentu rekao da stavi masku, on krenuo nožem na njega

Jutros u pet časova ekipa Hitne pomoći napadnuta je na terenu u Beogradu. Incident se dogodio pošto je tehničar upozorio pacijenta da stavi masku.

Doktorka Ivana Stefanović rekla je za RTS da je ekipa dobila poziv u 4.37, a napad se dogodio oko pet sati u Ulici despota Stefana.

“Razlog je što je pacijent kašljao, naš tehničar ga je zamolio da stavi masku, a on je rekao da ne vjeruje u maske i ne vjeruje u mjere. Izvadio je nož i pošao da ga ubode. Hvala bogu, sve se dobro završilo, pozvali smo MUP koji je intervenisao”, navela je Stefanovićeva.

Prema njenim riječima, načelnik je pitao da li je potrebno da se pošalje druga ekipa jer se pacijent žalio na bol u grudima, međutim on je sve odbio.

Stefanovićeva je rekla da ih je upravo pozvao pacijent kako bi pitao ko će njega da odveze u Dom zdravlja da mu se izmjeri temperatura, jer nema u kući toplomjer.

“Pandemija traje skoro dvije godine, minimum je da svi u kući imamo toplomjere i da možemo da izmjerimo temperaturu u interesu opšteg zdravlja”, navela je doktorka.

Stefanovićeva je rekla da je neophodno da pacijenti izmjere temperaturu i nose maske kada dođe ekipa Hitne pomoći, bez obzira na uvjerenja, jer ko će pomagati građanima ako se razbole ljekari.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je napad na ekipu Hitne pomoći.

Ostavite komentar: