Nakon zločina pobjegao u Austriju: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Nusreta (18)

21.02.2024. | 12:53

Austrijske vlasti uhapsile su Sjeničanina S. Z. A. (27), osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina, saznaje radio Sto plus.

Uhapšen po međunarodnoj potjernici, a S.Z.A. je nakon zločina pobjegao u Austriju.

Tragedija se dogodila 8. februara, kada je, prema optužbama, S.Z.A. smrtonosno ranio Nusreta Destanovića koristeći oštar predmet. Nakon ubistva, tijelo je navodno odbačeno u napušteni bunar u selu Međugor, blizu Sjenice, gdje je pronađeno nakon dva dana intenzivne potrage.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je slučaj protiv S.Z.A., optužujući ga za teško ubistvo, što naglašava ozbiljnost zločina.

Istraga je, pored glavnog osumnjičenog, obuhvatila i E.DŽ. (19) iz Sjenice i E.H. (40) iz Novog Pazara, koji se suočavaju sa optužbama za neprijavljivanje pripreme krivičnog djela i pomoć učiniocu nakon izvršenja zločina, respektivno.

Sud je za sve osumnjičene odredio pritvor do 30 dana, dok se čeka dalji razvoj događaja. Ovaj slučaj je ponovo pokrenuo diskusiju o sigurnosti i pravdi u lokalnim zajednicama, stavljajući fokus na međunarodnu saradnju u borbi protiv kriminala.