“Najmučnija i najbolnija brojka”: Vučić tvrdi da je NATO svaki dan agresije ubijao po jedno dijete

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je srpski duh nesalomiv i nepobjediv, podsjetivši da je NATO agresija na Srbiju prošla bez kazne i odgovornosti.

Vučić je naveo da je NATO svaki dan agresije ubijao po jedno dijete, prenosi RTRS.

“Јedno dijete dnevno. To je ona najteža, najmučnija i najbolnija brojka NATO agresije iz 1999. godine. Ubijeno, zaustavljeno, bez ikakve svoje krivice, nikakav grijeh nisu počinili, bez prava na odbranu, i bez prava na pravdu. Niko nikada nije odgovarao za ovaj zločin, zločin veći od zločina”, istakao je Vučić tokom komemorativnog programa povodom Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji na SR Јugoslaviju 1999. godine.

On je naglasio da je ono što se desilo u Srbiji prije 22 godine bila agresija, napad na jednu suverenu državu.

“Te smrti nisu, za one koji su ih posijali, bile ni tragične, a još manje greška. Bile su namjera, bile su jasna odluka, prijeki sud nad jednom zemljom, nad njenim ljudima, nad njenom djecom”, istakao je predsjednik Srbije. On je naglasio da je ono što se desilo u Srbiji prije 22 godine bila agresija, napad na jednu suverenu državu.

“Nikoga mi tada nismo napali. Napali su nas, sa jasnim ciljem – da nas poraze, a da bi nas porazili morali su da ubijajaju i oduzmaju nam teritoriju. I koliko god danas analizirali stvari, kako god i koliko god oštri i kritični bili prema sebi, našoj tadašnjoj politici, rukovodstvu, jasno je da su Savezna Republika Јugoslavija i Srbija tada ostavljene gotovo bez izbora. Izbor je bio jeziv, ili gubitak teritorije i ljudi sa jedne strane ili potpuni nestanak srpske države, morala, časti i srpskog duha. I nismo mogli da ne izgubimo. Devetnaest velikih napala je jednu malu zemlju, Saveznu Republiku Јugoslaviju i ta mala zemlja, i taj mali narod održali su im čas iz onog najvažnijeg, časti, morala i ljubavi prema slobodi koju jedan narod može da osjeti”, rekao je Vučić.

Ostavite komentar: