Nadležni mu još nisu vratili djecu: Joksimović, po kom je snimljen film “Otac”, prekinuo štrajk glađu

Kragujevčanin Ðorđe Joksimović prekinuo je štrajk glađu.

Jokismović je juče započeo štrajk glađu ispred Centra za socijalni rad jer, kako tvrdi, nadležni u toj ustanovi mu još nisu vratili djecu i pored pravosudne odluke, u kojoj stoji da mu se vraća starateljstvo nad njegove tri maljoletne kćerke.

Kako je rekao, razlog zbog kog mu djeca nisu vraćena je što Centar za socijalni rad od suda još nije dobio zvanično tu presudu.

Joksimovićeve kćerke trenutno se nalaze kod hranitelja u Kragujevcu, kojima su dodeljene prije četiri mjeseca, nakon što su premještene iz hraniteljske porodice iz Topole, kod kojih su bile prethodnih godina. Oca su do sada viđale vikendom.

Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloljetne kćerke, a Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je da je nadležni sud donio prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu djece, prenosi Tanjug.

Prema pisanju medija, djeca su mu oduzeta zbog bolesti njegove žene.

Supruga mu je i dalje na liječenju, a Ðorđe, koji nije radio u vrijeme kada su mu oduzeta djeca, sada ima stalno zaposlenje i tvrdi da ima uslove da mu djeca budu vraćena.

Joksimović je za Tanjug rekao da je prekinuo štrajk glađu po savjetu advokata, kao i da će za pet dana sve zakonske procedure u vezi presude biti završene.

Ostavite komentar: