Na udaru zimske oluje 200 miliona Amerikanaca

VAŠINGTON – Više od 200 miliona Amerikanaca naći će se na udaru velike oluje, koja će sa sobom donijeti obilne snežne i kišne padavine, ali i led koji bi mogao da izazove velike probleme.

Zimska oluja Petra pogodiće 39 saveznih američkih država, uključujući sve zemlje istočno od rijeke Misisipi, dodaje list pozivajući se na prognozu AcuWeather.

Meteorolog AkjuVedera Eliot Abrams rekao je da će širom zemlje biti sneijga, leda, susnježice i poplava, a da će “realan osjećaj” biti “užasan”.

Oluja je u ponedjeljak donijela velike snježne padavine u Arizonu, Kolorado i Novi Meksiko, dok su u utorak susnjezica i ledena kiša pogodili dijelove Arkanzasa.

U upozorenju AkjuVedera navodi se da bi nekoliko centimetara snijega moglo da napada u Kanzas Sitiju u Misuariju, Omahi u Nebraski, De Mojnu u Ajovi, kao i u gradovima Mineapolisu i Dulutu u Minesoti.

Posebnu opasnost će, kako se navodi, predstavljati ledene kiše i led u Indijani, Ohaju i Pensilvaniji, kao i na planinama u Zapadnoj Virdžiniiji, Virdžiniji i Sjevernoj Karolini.

 

Izvor.(Nezavisne novine)

 Ostavite komentar: