Na svijet donijela četvrto dijete i izdahnula: Preminula porodilja, oglasili se iz bolnice

20.04.2024. | 15:30

Porodilja iz Preševa preminula je Zdravstvenom centru Vranje u srijedu, 17. aprila, pod nepoznatim okolnostima ubrzo nakon porođaja.

Ženi je ovo, kako se navodi, bio četvrti porođaj.

Vijest o smrti neimenovane porodilje (37) iz Preševa prvo je objavljena na društvenim mrežama. Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, za Blic je potvrdila da je došlo do smrti porodilje.

– Mi nismo obaviješteni o slučaju, već smo o tome saznali preko društvenih mreža i preko medija. Niko nas nije obavijestio ni zdravstveni centar, ni porodica, zbog čega smo naložili policiji da izvrši provjere. Policija je na terenu i imamo potvrdu da se slučaj dogodio i da je porodilja preminula ubrzo nakon porođaja. Za sada je rad na slučaju i dalje u toku, kada budemo imali novih saznanja, oglasićemo se – rekla je ona.

Umrla odmah nakon porođaja

Nezvanično, nesrećna žena je preminula ubrzo nakon porođaja u srijedu, 17. aprila, tokom dana.

Obdukcija već urađena

Sa druge strane, Direktor Zdravstvenog centra dr Saša Đorđević u izjavi lokalni portal VOM, potvrdio je da su preduzete mjere oko utvrđivanja smrti porodilje.

– Urađena je unutrašnja kontrola, klinička obdukcija i sudsko medicinska. Očekuju se rezultati, o svemu je obavješteno Ministarstvo zdravlja, preduzeli smo sve mjere iz naše nadležnosti – rekao je Đorđević.

Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je žena iz Preševa kojoj je ovo bio četvrti porođaj.

Oznake: Beba, Porodilja, Smrt, Vranje