Na suđenju iznio suludu odbranu! Trostruki ubica ponovo dobio 40 godina robije

24.10.2023. | 13:54

Filip Zavadlav, optužen za trostruko ubistvo u Splitu, ponovo je dobio 40 godina zatvora.

Zavadlavu se sudilo zbog ubistva Jurice Torlaka (37), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25), koje se dogodilo u januaru 2020. godine. Tada je pucao na Torlaka i Bobana koji su se nalazili na motoru, a potom i na Ožića Paića.

Podsjetimo, prvi put Filip Zavadlav nepravonažno je osuđen na 40 godina u januaru 2021. godine. Visoki krivični sud ukinuo je presudu u septembru 2022. Od prvostepenog suda tražili su da se utvrde motivi trostrukog ubistva.

Progovorio je italijanski, ometao predsjedavajuću sudiju Višnju Strinić kao i rad suda, mijenjao advokate, branio sam sebe, optuživao svjedoke, prigovarao na iskaze, ismijavao dokaze i zahtijevao niz novih vještačenja, podsjeća 24sata. Iznio je i suludu odbranu u kojem je negirao krivicu spominjući šaptajuće glasove, urote voditelja iz televizijskih emisija, iskre, magije i vragove, sebe pritom opisujući kao božjeg poslanika i drevnog vojnika u misiji.

Svakim novim pojavljivanjem na Županijskom sudu u Splitu izazivao je pažnju promjenama imidža i modnog stila, a tražio je i da ga oslobode te nominuju za Nobelovu nagradu za mir.