“Na kurve, kocku i drogu”: Šef humanitarnog udruženja priznao da je trošio novac iz dobrotvorne akcije

Portodica Sigur iz Glinske Poljane je, uz bolest s kojom se nosi, u potresu ostala i bez doma.

U talasu dobrote na njihov prag stiglo je udruženje iz Kaštela.

“Obećali su da će pokrenuti akciju za nas, da će prikupit sredstva i da će nam pravit kuću, znači novu, ova bi se maknula i pravila bi se druga”, ispričala je Marija Sigur za emisiju Provjereno Nove TV.

Nekoliko udruženja iz Kaštela pomogli su im očistiti zatrpani bunar, riješiti pitanje vode, a napravljena je i procjena za obnovu kuće.

Pokrenuli su humanitarnu akciju. Ali, iako je prema prvim procjenama trebalo biti skupljeno oko 200.000 kuna, uprkos dobrom odazivu skupljeno je oko 55.000 kuna.ž

“Zvali su me iz Vukovarsko-srijemske županije da udruga Slavonsko srce Tovarnik sa sjedištem u Tovarniku ima višak sredstava koji su skupili”, ispričao je Ivica Vidović, predsjednik Hvidre Kaštel.

Humanitarnom udruženju “Slavonsko srce” ostao je višak sredstava u jednoj humanitarnoj akciji, a prema zakonu, novac se mora prebaciti na račun prve iduće humanitarne akcije istog tipa.

Ali, umjesto transfera – šok. Šef humanitarnog udruženja iz Tovarnika je taj novac potrošio.

“Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome nego sam ga nenamjenski potrošio”, rekao je za Provjereno i otkrio na što ih je potrošio:

“Na kocku, drogu i kurve”.

Kaže kako je svjestan da je počinio kazneno djelo i spreman je odgovarati, a dodaje i kako je potrošio novac jer je bio frustriran.

“Stid me je, ali dokazao sam da oni koji igraju se bogova po županijama nisu svemogući!”, rekao je.

Ostavite komentar: