Na Kosovu niko ne zna gdje je Tači

17.01.2019. | 12:59

Nepojavljivanje predsjednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, za kojeg se kaže da nije na Kosovu, ali da niko ne zna gde se u ovom trenutku nalazi, povod je za prištinske medije da konstatuju da bi aktivnosti, kako kažu, „šefa države“ trebalo da budu transparentne.

„Tači nije na Kosovu, ali niko ne zna tačno gdje se nalazi. Nezvanično se navodi da je šef države na sastancima u Briselu, ali tako nešto nije potvrđeno iz kabineta predsjednika. Aktivnosti šefa državi bi trebalo da budu javne“, piše „Zeri onlajn“.

Portal konstatuje da Tači nije bio prisutan ni na posljednja dva sastanka, u ponedjeljak i juče, prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom.

Pored toga, piše „Zeri“, Tači nije prisustvovao ni jučerašnjoj komemoraciji povodom 20. godišnjice masakra u Račku.

S druge strane, napominje se, dio kreatora prištinske politike tvrdi da postoje sastanci o kojima Tači informiše samo institucije i da je njegova lokacija poznata u svakom trenutku.

Članovi prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom nisu želeli da komentarišu nepojavljivanje Tačija na njihovim sastancima.

„To nije pitanje za nas“, rekli su za „Zeri“.

Poslanik opozicionog Pokreta Samoopredjeljenje Arbriri Nagavci smatra da je ova situacija „potuno nejasna“.

„Ne postoji zvanično saopštenje o tome gdje se on nalazi, njegova lokacija je u ovom trenutku veoma nejasna, u trenutku događaja u Specijalnom sudu u Hagu, pripreme za nastavak dijaloga pregovaračkog tima…“, rekla je ona.

Prema njenim riječima, prenosi „Zeri“, takva misteriozna situacija baca sumnju na ono što, kako kaže, „šef države trenutno radi“.

„Nema najave da li je na odmoru ili na nekom privatnom putu. Njegov nestanak u ovom trenutku je mnogo sumnjiv, kao i projekti koje Tači nastavlja da sprovodi“, rekla je Nagavci.

 

Izvor:(Sputnik)