Na godišnjicu martovskog pogroma: Pripadnici ROSU upali u Štrpce

Maskirani i do zuba naoružani pripadnici prištinske policije ROSU upali su jutros u zgradu Privremenog organa opštine Štrpci i u više srpskih kuća u tom mjestu, kao i u Sevcu i u Brezovici, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U Kancelariji su ukazali da su pripadnici ROSU pretresali srpske kuće, uznemiravali mještane i blokirali rad opštine, koristeći duge cijevi uperene u starce i žene.

Kako su objasnili, upad je izveden pod izgovorom nastavka akcije “Brezovica”, i to dan uoči obilježavanja 18 godina od pogroma nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

“To pokazuje da akcija nema veze ni sa kakvom navodnom borbom protiv korupcije, nego je jedini cilj da se zastraši srpski narod, unese nemir u srpske sredine i preostali Srbi na ovaj način proteraju sa svojih vekovnih ognjišta”, poručili su iz Kancelarije.

Podsjetivši da su albanski političari i prethodnu akciju tempirali na Badnji dan, iz Kancelarije su naveli da je očigledna namjera premijera samoproglašenog Kosova ​Aljbina Kurtija i njegovih poslušnika da isprovociraju neodmjerenu reakciju srpskog naroda i izazovu novu destabilizaciju na terenu.

“Uprkos ovim bestijalnim pritiscima, Srbi na Kosovu i Metohiji neće se pokolebati ni slomiti i nastavićemo da čuvamo mir i stabilnost u ova krizna vremena koja su zadesila Evropu i svet”, poručili su iz Kancelarije.

Oni su najavili da će o ovoj provokaciji obavijestiti sve međunarodne predstavnike, navodeći da “takozvani obračun s korupcijom ne smije biti izgovor za zastrašivanje i maltretiranje srpskog naroda koji ionako živi u otežanim i specifičnim uslovima”.

Ostavite komentar: