“Možda će se javnost ljutiti na mene”: Bivši inspektor o svirepom ubistvu male Danke

08.04.2024. | 09:48

Ovo sada što se radi je u jednu ruku, po meni dobro, da se dvojica osumnjičenih ne podudaraju u iskazu. Koji su im motivi, to valjda kolege bolje znaju. Ja mogu samo da pretpostavim, rekao je za Kurir Bratislav Gagović, bivši šef odsjeka za istraživanje uzroka eksplozija i požara u petom odjeljenju UKP-a o slučaju Danke Ilić.

– Ovo sada što se radi, je u jednu ruku po meni dobro, da se dvojica osumnjičenih ne podudaraju u iskazu. Koji su im motivi, to valjda kolege bolje znaju. Ja mogu samo da pretpostavim. Postoji tu jedna stvar. Možda će se javnost naljutiti na mene, ali želim da vam kažem sljedeće: Da su oni to dijete udarili, a potom ga uzeli i odveli u prvu medicinsku ustanovu, čak iako su možda bili popili, ovaj bi vozač dobio između 3-5 godina. Ne bi dobio veću kaznu – rekao je Gagović i dodao:

– Da su odreagovali savjesno, uzeli malu i pružili joj hitnu medicinsku pomoć zaista ne vjerujem da bi dobio više od 3-5 godina i pored alkohola u krvi. On se vjerovatno plašio i onda je to, ako je još i bio pijan, to je povuklo tu posljedicu gdje je uradio to što je uradio. Ako je tačno da je ona nesrećna bila živa, onda mu sljeduje maksimalna kazna koja postoji u Srbiji i to je to. I zato vjerovatno on krije tijelo jer će obdukcija pokazati da li je taj anđeo bio još živ i da li je zadavljen ili na neki drugi način usmrćen.