Monstruozno! Dušan optužen za ubistvo bivše djevojke, psihijatri otkrili koliko je Violeta (19) patila

Pred krivičnim većem Višeg suda u Šapcu nastavljeno je suđenje Dušanu P. (35) iz Koceljeve, koga Više javno tužilaštvo tereti za ubistvo bivše djevojke Violete J. (19).

On je optužen za teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika, za koje je zaprijećena doživotna robija, ali s obzirom da se zločin dogodio prije izmjena zakonika, mogao bi da bude osuđen na maksimalno 40 godina zatvora.

Dušan P. je uhapšen poslije tragičnog događaja 13. oktobra prošle godine i od tada je u zatvoru, a u Višem sudu je do sada je održano nekoliko ročišta.

Danas su se na sudu pojavili patolog i neuropsihijatar, koji su ostali pri iskazima koje su dali u istrazi, navodi Telegraf.rs.

“Temelj optužnice je stanovište psihijatra da je Violeta pretrpjela višestruko veće duhovne patnje od uobičajenih koje žrtva trpi prilikom lišenja života, koje je iznio u istrazi i ponovio danas u sudnici. Patolog je ostao pri sudu da se radi o bolovima vrlo jakog intenziteta najmanje 10 minuta”, navodi izvor.

Psihijatrijsko vještačenje je okrenulo istragu u pravcu kvalifikovanja zločina kao teškog ubistva iz člana 114. umjesto ubistva po članu 113. za koje je zaprijećena znatno kraća zatvorska kazna, od 2 do 15 godina.

Zbog toga je odbrana i danas zahtjevala da se obavi novo psihijatrijsko vještačenje, što je sudsko vijeće odbilo, pa je za 29. oktobar zakazno novo ročište na kojem će tužilac i odbrana iznijeti završne riječi i sud nakon toga donijeti presudu.

Ostavite komentar: