Monstrumu pet godina robije: Djevojku pratio iz kafića do zgrade, pa pokušao da je siluje

Stefan S. (24) iz Guberevca kod Leskovca osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Nišu na pet godina zatvora, jer je 30. avgusta prošle godine u Nišu pokušao da siluje Nišlijku staru 24 godine u ulazu njene zgrade u centru grada.

On je proglašen krivim da je djevojku, koju je vidio u jednom kafiću, pratio do njene zgrade, gdje je u ulazu napao i ugrizao za lice. Kada nije uspio u namjeri da joj strgne odeću, udarcem je oborio na pod, sve vrijeme je udarajući pesnicom u glavu.

Kako se navodi u presudi, djevojka je pokušala da pozove pomoć preko mobilnog telefona koji joj je bio u ruci, međutim Stefan S. joj je istrgao telefon. U tom trenutku napadnuta djevojka je nekako uspjela da napasnika odgurne kroz ulazna vrata, koja su se automatski zaključala, nakon čega više nije mogao da uđe.

Skandalozna odbrana

Stefan S. na suđenju je negirao krivično djelo. On je iznio skandaloznu odbranu da je dvadesetčetvorogodišnjakinja, koju je vidio u kafiću gdje je bila sa dečkom, “igrala izazovno i gledala u njega”. Kako je rekao, to je shvatio kao njenu želju da bude s njim.

On je negirao da je napao djevojku, braneći se da je samo pokušao da je poljubi u ulazu zgrade i da je ona odbila, a potom ga i udarila. Kako je tvrdio telefon joj je uzeo jer je zaprijetila da će pozvati dečka koji će ga “ubiti od batina”.

Sudsko vijeće, kojim je predsjedavao sudija Mirko Drašković, kao potpuno nesporno, zaključilo je da se u radnjama okrivljenog Stefana S. stiču svi kako objektivni tako i subjektivni elementi krivičnog djela silovanje u pokušaju, za koje ga je osudilo na kaznu po zakonu.

“Za postojanje predmetnog krivičnog djela dovoljno je da je učinilac samo započeo s primjenom sile i nije neophodno da je došlo do same obljube s obzirom na to da je upotreba sile bila usmjerena na vršenje obljube, a ne iz nekog drugog razloga. Drugim riječima, okrivljeni nije oštećenoj zadavao udarce, grizao je i stiskao iz nekog drugog razloga, već kako bi uspio da joj skine garderobu i prinudi je na obljubu”, naveo je sudija Drašković.

Okrivljeni ima pravo žalbe na prvostepenu presudu, a u kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 30. avgusta do 17. septembra 2019. godine.

“Prišao mi je s leđa…”

Napadnuta djevojka ispričala je za Blic da joj je napadač prišao s leđa dok je ulazila u ulaz i da nije imala vremena da se odbrani i zatvori vrata jer ga nije ni vidjela.

“Zatvorio je brzo vrata, počeo je da me grize za obraze i da mi stiska vilicu. Bila sam u šoku, pokušala sam ga odgurnem i da se odbranim. Počeo da je me vuče za šorts u pokušaju da ga skine. Sreća u nesreći je da sam kaiš mnogo stegla, tako da nije uspio u namjeri. Uspjela sam da ga odgurnem, a on je počeo da me udara u glavu pesnicama i da me vrijeđa. Od siline udaraca sam pala, više nisam mogla da se branim, nastavio je da me bije, malo je falilo da se onesvijestim”, rekla je žrtva za Blic.Ostavite komentar: