“MOLIM SE DA SE ZAVRŠI VIŠE OVA AGONIJA” Isidora je ovako govorila o borbi sa opakom bolešću prije samo mjesec dana

Čuvena književnica Isidora Bjelica napustila nas je danas, u 52. godini života.

Isidora Bjelica umrla je u stanu njenih roditelja na Novom Beogradu. Ona je prije mjesec dana otvoreno govorila o borbi sa kancerom, koju je godinama vodila.

– Nisam htjela da vas davim, mislila sam da mogu sama. Međutim, ovo su tako jezive fizičke i psihičke muke, da ću vas zamoliti da umolite dragog Hrista da prašta i da više završi ovu agoniju – započela je Bjelica tada na svom Fejsbuk profilu.

– Sve što je bilo u mojoj moći ja sam probala, ali čemu je služilo? Ničemu. Samo još više i više bola. Nažalost, izolacija mi je došla glave za moju primarnu bolest. Praštajte, Gospode Isuse Hriste, pomiluj me grešnu – dodala je ona, dok su joj obožavatelji tom prilikom uputili brojne poruke podrške.

Isidori je prije osam godina dijagnostikovan rak zbog čega su joj odstranjena oba jajnika, materica i trbušna maramica. Osim mukotrpnih bolova, morala je da se bori i sa psihom jer je kancer smatrala elegantnim samoubistvom. Bolest ju je naterala da proda oko 3.000 rijetkih knjiga da bi platila liječenje u inostranstvu. Iako krhkog zdravstvenog stanja, bila je primorana da radi zbog čega se bolest nekoliko puta vraćala.

Ostavite komentar: