“Molili smo se i nadali najboljem”: Porodica nastradalog dječaka (9) očajna

Boban B, djed devetogodišnjeg dječaka koji je preminuo u bolnici nakon tri dana provedenih u komi, kaže da su svi u porodici očajni u svom bolu.

“Nadali smo se najboljem. Išlo je na bolje i onda su nam danas javili da nije izdržao”, kaže potreseni djed i dodaje: “Molili smo se neprestano za njegovo zdravlje, ali sada nam ostaje samo da se nadamo da je na nekom boljem mjestu”.

Prema njegovim riječima, saznanje da je vozač pušten da se brani sa slobode je neshvatljivo.

“Iskreno, svi smo šokirani. Ne mogu da vjerujem da mu nisu odredili pritvor”, rekao je djed dvojice dječaka koji su teško povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju.

Podsjećanja radi, saobraćajna nesreća dogodila se u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi kada je vozač L.G. upravljajući “sitroenom” obišao autobus i na pješačkom prelazu udario oca i dvojicu maloljetnih dječaka S. B. (9) i L.B. (5).

Vozač je bez zaustavljanja pobjegao sa lica mjesta, a nekoliko sati kasnije automobil je pronađen sakriven na parkingu i to na oko 150 metara od mjesta nesreće. Nakon toga ubrzo je i vozač uhapšen i nakon saslušanja po odluci suda pušten je da se brani sa slobode.

Naime, sudija za prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole. Na ovo rješenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe krivičnom vanpretresnom vijeću suda. Stariji dječak danas je izgubio bitku za život.

Ostavite komentar: