“Moje je bilo da ne ćutim”: Milena Radulović se nada da će i ostale žrtve progovoriti javno

“Ja trenutno ne želim pretjerano medijsko eksponiranje na ovu temu. Moje je bilo da ne ćutim. Ali ja nisam sama, tu su i te divne djevojke, ovo ne smije postati samo – on i ja. Nadam se da će i ostale žrtve progovoriti javno”, istakla je poentu glumica Milena Radulović u kratkoj izjavi za Nova.rs nakon svoje ispovijesti kojom je ohrabrila mnoge žene i djevojke da ustanu i progovore o seksulanom zlostavljanju koje trpe. Istovremeno, Milena je spriječila da neka druga djevojčica prođe torturu u školi Mike Aleksića.

Od subote uveče, kada je Aleksić priveden zbog sumnje da je seksualno zlostavljao nekoliko učenica svoje glumačke škole, u javnost je izašlo još nekoliko njegovih polaznica, koje su zdušno podržale Milenu. One su izrazile duboko saosjećanje sa užasima kroz koje je mlada glumica prošla, a i iznijele svoja negativna iskustva sa učiteljem Miroslavom Mikom Aleksićem.

Jedna od njih je i glumica BDP -a, Iva Ilinčić, koja je zajedno sa Milenom i još par djevojaka, Aleksića prijavila policiji. Ona je u svojoj ispovesti za Blic iznijela da je i sama doživlljavala seksulano uznemiravanje od strane Aleksića, više puta, iako na sreću nije bila i žrtva silovanja. Ona između ostalog detaljno potkrepljuje svjedočenje Milene Radulović u vezi sa građenjem kulta ličnosti koji je Aleksiću, prema njihovim riječima, svojstven.

“Govorio je da su djeca mali ljudi, a nama je prijalo kad čujemo: ‘Vi ste samostalni, ovo je nešto samo vaše’. Poništavao je roditelje i njihovu ulogu, ali tada nam to nije djelovalo sporno”, ispričala je glumica u svojoj ispovijesti, te detaljnije objasnila kako Aleksićeva monstruozna mreža zapravo funkcioniše.

“Najstrašnije je što je teren pripreman godinama, od ranog djetinjstva, od strane jednog monstruma, a djevojke koje su sa mnom i ja ne možemo da dozvolimo da neko proživi ono što smo mi. Ovo nije osveta, iako je i ta faza u meni postojala, ali je davno završena. Sve mi, žrtve Miroslava Aleksića, ulazimo u ovo zato što je nedopustivo da se više i dan ćuti. Njeke devojčice, rođene 2003. ili 2004. godine, upravo prolaze kroz takvu vrstu torture”, ispričala je Milena, pa ohrabrila i ostale djevojke koje su na bilo koji način bile žrtve Mikinog seksualnog zlostavljanja da slučaj prijave nadležnima:

“Nadam da će se same javiti i sve prijaviti. Mnoge su sada majke i bolje razumiju da silovanje djece mora biti zaustavljeno. Ne samo ovo, nego i svako drugo silovanje. Mi ne govorimo o čovjeku koji je nedavno po Tijaninom zakonu osuđen na doživotnu robiju, hvala bogu, gdje je jasno da je čovjek klinički slučaj i psihopata koji ima mozga samo da zakolje. Ovo je monstruozna mreža, inteligentno sklopljena u najvišem krugu društva, od najranijih godina upakovana u najplemenitije forme umjetnosti i religije čovjeka koji, korak po korak, zna šta radi i s predumišljajem dolazi do cilja. A taj cilj s predumišljajem je silovanje maloljetnih djevojaka”, ispričala je ona.

“Neizmjerno sam ponosna što djevojke i ja posle određenog vremena zajedno stajemo ovome na put. Ovo nije ‘Me too’ pokret, apelujem da govorimo o silovanju maloletnih lica, monstruozno izmanipulisanih od strane narcisoidnog psihopate, koje je Aleksić pripremao za čin odmalena. Moje obraćanje javnosti usmjereno je na podršku svim prethodnim žrtvama (a ovo traje 35 godina) da se jave tužilaštvu, bez straha, jer će naići na profesionalan rad i pristup. Ono je takođone usmjereno i na sve žrtve bilo kakvog seksualnog uznemiravanja ili silovanja. Niste same, nijedna djevojčica, devojka ili žena ne smije da proživi, ili ne daj bože proživljava bilo šta slično”, rekla je Milena Radulović.

Miroslavu Miki Aleksiću je juče, nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih djela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih djela Nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloljetna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloljetne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako je policija najproke saopštila da je Aleksić krivična dkela činio od 2012. godine, tužilaštvo navodi da je rokeč o ranijem periodu, odnosno još iz 2008. godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično dkelo, kao i da ne zna zašto su pomenute dkevojke to ispričale.

Podsketimo, Aleksića je prijavilo više dkevojka za silovanje i seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. U potresnoj ispovokesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Ostavite komentar: