Mladić brutalno pretučen i silovan: Svjedoče djevojke “koje viđa na televiziji”

Sudsko vijeće najavilo je da će za 14. decembar kao svjedoke da pozove djevojke koje su prema iskazu mladića koji je navodno silovan na stadionu Partizana u Beogradu bile u bašti restorana dok je on sjedio modar i pretučen, opisao ih je kao djevojke “koje viđa na televiziji”.

Pripadnici kriminalne grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja je optužena za sedam ubistava, silovanje, otmice kao i trgovinu drogom i oružjem, pred Specijalnim sudom u Beogradu trebalo bi ponovo da se nađu sredinom decembra, za kada je vijeće zakazalo saslušanje čak pet svjedoka, među kojima su i tri djevojke.

Sudija Vinka Beraha saopštila je da su za 14. decembar pozvane Dunja V., Darija J. i Katarina M, a kako Kurir saznaje, riječ je djevojkama koje su bile gošće u bunkeru na stadionu Partizana, dok je nekoliko pripadnika zloglasnog klana zlostavljalo jedinu preživjelu žrtvu jezivog mučenja I. S.

Podsjetimo, I. S. je sredinom avgusta 2020. otet i nekoliko dana držan u prostorijama restorana na stadionu koji su koristili pripadnici grupe, gde je prema optužnici i silovan. Navodno, pripadnici kriminalne grupe sumnjali su da je žrtvu iz Požarevca neko poslao da prati i špijunira vođe grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, zbog čega su ga oteli, i prema optužnici vezali mu ruke lisicama, skinuli ga golog, tukli ga štapovima za bilijar, kojim su ga potom silovali.

“Te večeri, u prostorije su došle tri devojke, a optuženi Aleksa Šejić im je se obratio riječima “mi ćemo djevojke da umjesto da sv….o u vas, u I. S. ” navodi se u pisanoj dokumentaciji protiv klana, šta se dogodilo pred tri djejvojke koje su najvjerovatnije mladića u bašti restorana vidjele pretučenog i izmučenog. Inače, tokom saslušanja u tužilaštvu, o tri djevojke koje su pozvane da svjedoče govorio je i mučeni mladić.

“Drugo veče, došle su neke djevojke, djevojke koje mogu da vidim samo na televiziji. Mogu da kažem da su lijepe i da su došle tu u restoran. Mene su onako isprebijanog u modricama doveli u baštu, ali sam sjedio za odvojenim stolom od njih. Jedna djevojka je rekla “zašto bijete ovog dečka”, a Šejić je odgovio “zato što je cinkara, sada ćemo umjesto da svr…o u vas djevojke, da svr…o u njega”, ispričao je navodno tokom saslušanja u tužilaštvu I. S. Inače, nastavak saslušanja ovog svjedoka, sudsko vijeće zakazalo je za 12. decembar.

Podsjetimo, njegovo ispitivanje, koje je zatvoreno za javnost, već je počelo pred sudom ali su advokati odbrane zatražili da on bude psihijatrisjki vještačen. Pošto su vještaci utvrdili da je sposoban da svjedoči, ispitivanje će biti nastavljeno.

“Svjedokinje koje će morati da odgovaraju na pitanja sudskog vijeća, tužilaštva, advokata ali i samih optuženih ukoliko ih budu imali, trebalo bi da kažu i koga su od optuženih kobne večeri vidjele u restoranu na stadionu Partizana u kom je prema optužnici, tri dana držan i mučen I. S. pre nego što su ga pustili i zaprijetili mu da nikome ne smije da kaže šta se dogodilo”, podsjeća sagovornik Kurira.

Tokom istrage koju su tužilaštvo i policija vodili protiv Belivukovog klana, na informativnom razgovoru u policiji bile su i poznate starlete Milica Živanović, zvana Mimi Oro, kao i Tijana Maksimović, zvana Tijana Ajfon, zbog sumnje da su održavale kontakte sa pripadnicima kriminalne grupe. One međutim, za sada nisu predložene za svjedoke. Inače, javnosti je poznato da je Tijana Ajfon bila u vezi sa optuženim Milovanom Tadićem, koji je još uvijek u pritvoru. On je u međuvremenu, sa drugom djevojkom dobio dijete.

Ostavite komentar:

88nnd4crj7