Mitropolija: Zlurada vijest o smrti Amfilohija

“Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije jeste priključen na respirator, ali je veoma ružno što su pojedini mediji bez da provjere informacije koje posjeduju pustili vijest da je umro”, navodi izvor ‘Nova.rs’ iz Mitropolije crnogorsko- primorske.

“Amfilohijevo stanje je ozbiljno i pod konstantnim je nadzorom ljekara. Ukoliko se njegovo stanje ne bude pogoršavalo, velike su šanse da već sutra krene i da se oporavlja. Zlurada vijest o smrti Amfilohija stigla iz Beograda”, navodi sagovornik i dodaje da je veoma razočaran što su pojedini beogradski mediji požurili da objave kako je Amfilohije umro.

“Kontaktirali smo dopisnika Večernjih novosti i on nam je rekao da nije upoznat s tom viješću i da nije odgovoran za tu laž. Veoma smo razočarani ovakvim njihovim gestom”, poručeno je iz Mitropolije za Nova.rs.

Podsjetimo, u pojedinim medijima pojavila se dezinformacija u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija.

Tim povodom oglasila se i Mitropolija na svom sajtu:

“Obavještavamo javnost da je u odnosu na današnji izvještaj nepromijenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum – vazduh u sredogruđu je pod nadzorom ljekarskog tima koji od samog početka bolesti Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku”.

Podsjetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije priključen je tokom dana na invazivni respirator, usljed pogoršanja zdravstvenog stanja, naveli  iz Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

 

 

Ostavite komentar: