Misterija žene bez pamćenja: Na engleskom jeziku zvala u pomoć, ne sjeća se ničega

Misterija žene bez pamćenja pronađene na ostrvu Krku, u Hrvatskoj u nedjelju 12. septembra, još nije razriješena iako su informacije o njenom pronalasku sa fotografijom objavljeni u većini vodećih medija u svijetu.

Јoš prije devet dana na Krku je pronađena ženska osoba srednjih godina koja se ne sjeća svog identiteta.

Policijska uprava primorsko-goranska zbog toga je molila građane za pomoć, ukoliko imaju saznanja o njoj.

Čovjek koji je ženu pronašao ispričao je za britanski Dejli Mejl da je vikala na engleskom jeziku “molim vas, pomozite”.

Rekao je da je njegova supruga sa njom razgovarala i da mu je rekla da misli da pronađena žena ima škotski naglasak.

Ispričao je da je žena viđena na istom mjestu na stijenama i veče ranije, ali da nije zapomagala pa su smatrali da joj pomoć nije bila potrebna.

O pronađenoj ženi pisao je i australijski portal News.com.au, koji navodi da ona perfektno govori engleski jezik, ali da ne zna ni koje ni odakle je.

“Misterij žene bez pamćenja” naslov je članka koji je objavio njemački Bild, koji kao i drugi mediji opisuje slučaj i izgled žene.

U trenutku kada je pronađena žena je bila dehidrirana, slaba i bez dokumenata.

Britanski San objavio je dva teksta o ovom slučaju, 18. i 20. septembra. U novijem navode da hrvatska policija koristi vještačku inteligenciju kako bi identifikovala ženu i da sarađuju s međunarodnim stručnjacima.

Navode da su fotografiju pronađene žene ubacili u globalne baze podataka u nadi da će pronaći podudaranje.

SNN je dobio obavještenje hrvatske policije da je riječ o ženi za koju se smatra da ima oko 60 godina i da joj je ukazana ljekarska pomoć, prenio je zagrebački Večernji list.

Ostavite komentar: